Budi dio naše mreže

Crteži će uskoro, s donacijom Caritasa Rijeka, biti poslani u Banovinu, poručila je ravnateljica Caritasa Rijeka s. Marija Faustina Kovačević.

/ fe/Helena Anušić

U župi sv. Mateja na Viškovu, kao i Općini Viškovo, pokrenute su brojne akcije. Odrasli su pomagali na brojne načine: novčano, sakupljanjem higijenskih potrepština i namirnica, volontiranjem, organiziranjem akcija te udomljavanjem unesrećenih obitelji.  Dječji zbor Nebeske iskrice u nedjelju na blagdan Krštenja Gospodnjeg predstavio je oslikane radove. Skromna ideja da dječji zbor djeci stradalog područja Hrvatske nacrta crtež i uz njega pošalje pismo podrške rezultirala je s 45 kreativnih, emotivnih i divnih dječjih radova i tekstualnih redaka podrške najmlađih mještana župe sv. Mateja na Viškovu. U nastavku vam donosimo nekoliko dječjih uradaka:

Foto: Vladimir Sušanj

Foto: Vladimir Sušanj

Foto: Vladimir Sušanj

Foto: Vladimir Sušanj

Kako bi još jednom iskazali poštovanje i podršku svim ljudima Banovine, članovi zbora su na svetu misu došli obučeni u svoje prepoznatljive ljubičaste majice i maskice i sa župnikom mons. Ivanom Nikolićem te župnim vikarom vlč. Mateom Šutićem, fotografirali za uspomenu na dobro djelo u želji da crteži uz pomoć dobrih ljudi stignu u prave, dječje ruke i ozare lica najmlađih mještana Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta.

Foto: Vladimir Sušanj

Crteži će s donacijom Caritasa Rijeka, biti poslani u Banovinu, poručila je ravnateljica Caritasa Rijeka s. Marija Faustina Kovačević.

Foto: Vladimir Sušanj

Foto: Vladimir Sušanj

Radost djece da su učinila nešto lijepo i samoinicijativno, bila je vidljiva na njihovim licima tijekom prezentacije crteža kao i  videa kojega su napravili uz pomoć majke članica zbora, gospođe Daliborke Rotar.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja