Budi dio naše mreže

Zagrebački Caritas se svojim djelovanjem zauzima za izgradnju obiteljskih zajednica kao temeljnih jedinica društva te svojim programima podržava inicijative demografske obnove Hrvatske. Nadamo se da će se gradske vlasti prigodom donošenja konačne odluke o budućnosti mjere „roditelj-odgojitelj“ voditi razboritošću i sviješću da ulaganje u obitelj i djecu ima nemjerljivu vrijednost i značenje u ionako dramatičnoj demografskoj situaciji u Hrvatskoj.

/ dz

Susret je upriličen povodom najave aktualne vlasti Grada Zagreba o ukidanju odnosno smanjenju prava u okviru mjere „roditelj-odgojitelj“. Predstavnici Inicijative upoznale su vodstvo Caritasa s problemima i izazovima koji proizlaze iz te odluke, kao i o svojim nastojanjima da se postigne zadovoljavajuće rješenje.

Zagrebački Caritas se svojim djelovanjem zauzima za izgradnju obiteljskih zajednica kao temeljnih jedinica društva te svojim programima podržava inicijative demografske obnove Hrvatske. Nadamo se da će se gradske vlasti prigodom donošenja konačne odluke o budućnosti mjere „roditelj-odgojitelj“ voditi razboritošću i sviješću da ulaganje u obitelj i djecu ima nemjerljivu vrijednost i značenje u ionako dramatičnoj demografskoj situaciji u Hrvatskoj. Stoga, razumijevajući strahove roditelja-odgojitelja, pozivamo na nastavljanje pregovora da bi se, sukladno financijskim mogućnostima, našlo zadovoljavajuće rješenje ove teškoće te, sukladno priopćenju biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, potičemo Gradske vlasti na osjetljivost prema roditeljima i obiteljima kojima je takva pomoć potrebna.

Ujedno, nastavno na Deklaraciju Šestog hrvatskog socijalnog tjedna, Caritas poziva na nužnost provedbe mjera populacijske politike usmjerenih poboljšanju demografske slike na području cijele Republike Hrvatske, posebno ističući potrebu povećanja i ujednačavanja iznosa za doplatak za djecu koja ne će biti uvjetovana financijskim cenzusima obitelji.

U Zagrebu, 3. prosinca 2021. godine

Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja