Budi dio naše mreže

"Pandemija je i nas potaknula na neke nove ideje i programe upravo stoga što smo s osobama s invaliditetom kroz cijelo ovo vrijeme radili na online način i prepoznala se potreba da se susretnemo uživo", rekao je vlč. Leonardo Šardi, predsjednik Povjerenstva Zagrebačke crkvene pokrajine za osobe s invaliditetom u emisiji "Argumenti" HKR-a te najavio program "Ljeto s Isusom 2021.".

/ hk

Počele su prijave sudionika za katehetske ljetne susrete osoba s invaliditetom i njihovih prijatelja pod nazivom “Ljeto s Isusom 2021.” u organizaciji Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije.

Mjesto i vrijeme održavanja susreta je dvorište Caritasove pučke kuhinje, Bombellesova cesta 15, Varaždin – Banfica, u vremenu od 16 do 19 sati. Program susreta ima tri dijela: “vremenska prognoza”, katehetske-kreativne radionice uz druženje i sveta misa.

Mladima je ponuđeno pet termina!

“Pandemija je i nas potaknula na neke nove ideje i programe upravo stoga što smo s osobama s invaliditetom kroz cijelo ovo vrijeme radili na online način i prepoznala se potreba da se susretnemo uživo”, rekao je vlč. Leonardo Šardi, predsjednik Povjerenstva Zagrebačke crkvene pokrajine za osobe s invaliditetom u emisiji “Argumenti” HKR-a.

“Poboljšanjem epidemiološke situacije i vremena odlučili smo iskoristiti ljeto kao priliku da organiziramo katehetske duhovne susrete za osobe s invaliditetom i volontere koje će se međusobno povezivati”, rekao je.

Pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije

Radi se uglavnom o srednjoškolcima i studentima koji su na praznicima, a želja im je povezati ljude iz različitih sredina i udruga, ponuditi im i duhovni sadržaj, ali i omogućiti priliku za razmjenu svojih životnih iskustava uz igru i pjesmu te slavljem svete mise. Mladima je ponuđeno pet termina, svaki u trajanju od tri sata podijeljen u tri dijela, kroz mjesec lipanj i srpanj, a sve informacije mogu se pronaći na službenoj stranici Varaždinske biskupije.

Naš odmor može biti i puno dublji i puno kvalitetniji!

“Zahvaljujući svim inicijativama koje postoje, vjerujem da je to doista dobar put da se mladi sve više upoznaju, da se i oni odmaknu od svoje rutine i da prepoznaju na koji način odmor može biti i puno dublji i puno kvalitetniji. Sva ova nastojanja da mladi posjete kampove, bilo na moru bilo u drugim dijelovima naše domovine, izvrsna su prilika da se prepozna ta jedna duhovnost koja je mladenačka, nova, poletna, a opet nas vraća na izvore duhovnosti, na naš temelj, i približava nas Bogu”, zaključio je vlč. Leonardo Šardi za HKR.

Za prvi susret, koji će biti održan u srijedu 23. lipnja, prijave traju do utorka, 22. lipnja. Prijaviti se možete na neku od navedenih adresa: na email pastoral-osi@biskupija-varazdinska.hr, preko Facebook stranice Pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije ili preko Facebook stranice Krunoslav Šardi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja