Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-leonardo-sardi

Susret predstavnika udruga, domova i centara za osobe s invaliditetom na području Varaždinske biskupije

Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom (OSI) i njihovih obitelji Varaždinske biskupije po prvi puta je organiziralo susret predsjednika, voditelja i ravnatelja udruga, domova i centara za osobe s invaliditetom. Susret je održan u Varaždinu, u subotu 7. ožujka, a na njemu su sudjelovali predstavnici 20 udruga OSI s područja čitave Varaždinske biskupije.

VIDEO Projekt "Bartimej" - senzibilizacija mladih za rad s osobama s invaliditetom

Na području Varaždinske biskupije od 24. do 28. veljače održat će se projekt "Bartimej" kojeg organiziraju Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji te međunarodna udruga "socioMovens", sastavnica Socijalnog instituta Kommende Dortmund nadbiskupije Paderborn. Sudionici projekta su učenici Druge gimnazije Varaždin uz goste iz Njemačke i Ukrajine te udruge, ustanove i centri s područja Varaždinske biskupije i Zagrebačke nadbiskupije.

Kako Crkva gleda na osobe s invaliditetom?

"Osobe s invaliditetom u crkvenim dokumentima" bila je tema izlaganja povjerenika Varaždinske biskupije za pastoral osoba s invaliditetom vlč. Leonarda Šardija na Katehetskoj školi za vjeroučitelje u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja. "Učenici s višestrukim teškoćama u obitelji, školi i Crkvi" bili su glavna tema Škole otvorene 18. listopada u Zagrebu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja