Budi dio naše mreže

Dovršenjem građevinskih radova na kući trinaeste obitelji kojoj je Hrvatski Caritas pomogao tijekom posljednjih mjeseci sredstvima Kanadskoga Caritasa (Development and Peace), u srijedu, 12. srpnja, zaključen je zajednički projekt dvaju Caritasa pod nazivom „Poboljšanje životnih uvjeta ljudi pogođenih potresom na Banovini“.

/ mp/IKA

Donacijom kanadskih građana u iznosu od 33.881,69 EUR (45.586,00 CAD), poboljšani su životni uvjeti trinaest obitelji s područja Siska, Gline i Petrinje, koje još uvijek žive u modularnim stambenim jedinicama Hrvatskog Caritasa ili su, zbog nezavidnih stambenih i socijalnih prilika, zatražili pomoć Caritasa Sisačke biskupije ili Hrvatskog Caritasa. 

Ovim projektom Hrvatski Caritas je obiteljima s područja Banovine pružio pomoć u vidu:

  • proširenja modularne stambene jedinice (kontejnera) za peteročlanu obitelj;
  • iskopa rova i montaže drenažne cijevi oko obiteljske kuće;
  • ugradnje PVC-stolarije za dvije obitelji;
  • izrade i montaže dvorišne ograde i vrata radi zaštite od napada divljih svinja;
  • poklon vaučera (u iznosu od 1000 EUR po obitelji) za nabavu sanitarnih uređaja za opremanje kupaonice za sedam obitelji kojima će u sklopu projekta Hrvatskog i Poljskog Caritasa biti izgrađene montažne kuće;
  • nabave građevinskog materijala i bijele tehnike za kućanstva.

„Premda smo u sklopu ovoga projekta mogli tek djelomično poboljšati stambene uvjete u kojima ove obitelji na potresom pogođenom području žive, zadovoljstvo nam je bilo pripremati i provoditi ovaj projekt i svjedočiti njihovoj radosti zbog malih promjena na bolje koje za njih znače korak naprijed prema priželjkivanu trajnijem rješenju“, u povodu dovršenja projekta rekao je Filip Naglić, voditelj programa obnove Banovine te posebnih projekata u Hrvatskom Caritasu. 

Hrvatski Caritas zahvalan je Kanadskom Caritasu i kanadskim građanima na donaciji koja je omogućila provedbu ovoga projekta, kojim se nadopunjuju i ostali projekti te aktivnosti koje Hrvatski Caritas provodi na području Banovine. Zahvaljujemo i svim hrvatskim građanima i tvrtkama te međunarodnoj Caritasovoj mreži koji su pomogli i još uvijek ustrajno i velikodušno pomažu naporima Hrvatskog Caritasa u obnovi života na području Banovine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja