Budi dio naše mreže

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) i ove je godine nagradila pobjednike Državnog natjecanja iz vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola, popularne Vjeronaučne olimpijade. Ove je godine završnica Vjeronaučne olimpijade zbog pandemije, umjesto kako je bilo planirano u travnju mjesecu u Gospiću, održana 19. listopada 2020. u matičnim školama ekipa koje su se plasirale na državno natjecanje.

/ dz/ika

Hrvatska biskupska konferencija ( HBK) do sada je kroz dugi niz godina za učenice i učenike, kao i njihove mentorice i mentore, nagrađivala hodočašćem u razne zemlje. Ta je nagrada pripala onima koji su osvojili prva tri mjesta na Državnom natjecanju iz vjeronauka, ali

budući da se ove godine zbog pandemije ne preporučaju putovanja, u HBK je odlučeno da za nagradu budu dodijeljeni laptopi i diplome, a njihovim mentoricama i mentorima tableti i zahvalnice.

Anita Vranić je dugogodišnja članica Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja iz vjeronauk i tajnica Nacionalnog katehetskog ureda HNK. Upravo je ona u četvrtak, 19. studenoga uručila prvi komplet nagrada pobjedničkoj ekipi iz Salezijanske klasične gimnazije u Rijeci u prostorima njihove Gimnazije. Pobjednici su Ivan Knežević, Gea Kosović, Marti Laco i Dominiku Plješi. Nagradu je zaslužio i njihov vjeroučitelj i mentor Josip Petrčić.

U prostorijama Osnovne škole Mate Lovraka u Novoj Gradiški danas, 20. studenoga, u ime Hrvatske biskupske konferencije pobjedničkoj ekipi Mihaelu Božiću, Ediju Conjaru, Elli Conjar, Domagoju Ivaniševiću i njihovoj mentorici vjeroučiteljici Andrijani Petrović nagrade su uručili predstojnik Nacionalnog katehetskog ureda mons. dr. Ivica Pažin i Anita Vranić.

Onim ekipama osnovnih i srednjih škola koje su na Državnom natjecanju osvojile druga i treća mjesta prigodne nagrade zajedno s diplomama i zahvalnicama poslane su poštom na adrese njihovih škola koja će ih zasigurno obradovati.

U natjecanju osnovnih škola drugo mjesto osvojili su Klara Kujunđić, Lara i Natali Lovrić i Gabrijela Ujević pod vodstvom mentorice vjeroučiteljice Slave Ćelića iz Osnovne škole Tina Ujevića iz Krivodola dok su treće mjesto osvojili Borna Jurišak, Josip Plantak, Sara Pintarić i Samuel Cinkuš. Njihova mentorica bila je vjeroučiteljica s. Leopolda Kefelja iz Osnovne škole Vladimira Nazora iz Svetoga Ilije.

Na srednjoškolskom natjecanju također nije nedostajalo uspješnog ishoda. Tako je  drugo mjesto pripalo Ivani Elez, Marti Bilić, Ivi Čušić i Matei Goreta pod mentorstvom vjeroučiteljice Veronike Kosor iz Srednje škole Ivana Meštrovića iz Drniša.

Treće mjesto pripalo je ekipi XV. Gimnazije iz Zagreba – Lei i Zvonimiru Idžotiću, Mirjam Kurtović i Josipu Šarecu pod mentorstvom vjeroučitelja Velimira Mandića.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja