Budi dio naše mreže

Misijski adventski kalendar s dobrim djelima i molitvama, brošure s kreativnim radionicama i doživljaj došašća uz dječaka iz misija u Gani samo su neki od materijala koji su pripremila Papinska misijska djela Hrvatske i BiH za djecu ovog došašća, kao pripremu za Dan svetog Djetinjstva 6. siječnja.

/ ps

Papinska misijska djela Hrvatske i Bosne i Hercegovine pripremile su adventsku akciju “Djeca pomažu djeci” u sklopu kojeg su pripremljeni materijali namijenjeni misijskoj animaciji djece u župnoj zajednici tijekom došašća. Cilj je pripremiti djecu za Dan svetog Djetinjstva, koji se slavi na Bogojavljenje, 6. siječnja. Na taj dan svi prijatelji misija, a osobito djeca, imat će prigodu, molitvama i darovima, pomoći djeci diljem svijeta.

Foto: Papinska misijska djela RH

Papinsko misijsko djelo sv. Djetinjstva organizirano je u više od 150 zemalja svijeta i već 177 godina djeluje kao kršćanski pokret za pružanje duhovne i materijalne pomoći najmlađima. Tako je, od osnutka do danas, Djelo sv. Djetinjstva, u početku maleno, izraslo u veliko i razgranato je po cijelome svijetu. Danas godišnje pomaže milijunima djece u različitim misijskim zemljama – izgradnjom škola, sirotišta i bolnica i pomaganjem različitih dječjih projekata po župama i prehranom.

Među ostalim, nalaze se materijali za pripremu pjevača Betlehemske zvijezde, katehezu za osnovnu školu, igrokaz, prijedlog za kreativne radionice…

Za ovaj advent pripremljena je brošura s mnoštvom animacijskih materijala. Među ostalim, nalaze se materijali za pripremu pjevača Betlehemske zvijezde, katehezu za osnovnu školu, igrokaz, prijedlog za kreativne radionice, meditacije na otajstva misijske krunice, pripremu za advent u obitelji, homiliju i molitvu vjernika za Bogojavljenja…

Foto: Papinska misijska djela RH

Nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvtskoj, vlč. Antun Štefan, u pismu župnicima je poručio kako ove godine djeca imaju priliku kroz četiri tjedna došašća upoznati život dječaka iz Gane, gdje djeluje salezijanac don Ivan Stojanović, koji je pripomogao u izradi materijala. Iz tjedna u tjedan dječak će im pričati o svojoj obitelji, o svojoj školi, kako kod njega slave svetu misu i Božić. Na taj način naša će djeca moći usporediti svoje iskustvo s njegovim. Osim toga, također je ponuđena i karta Gane, s mnogim zanimljivim činjenicama.

Ponovno učimo živjeti skromno i siromašno, nevino, ponizno i predano. Na koljenima i sklopljenih ruku.

“Kada svijet postane poput djeteta, pronaći će rješenje za svoje komplicirane situacije”, istaknuo je vlč. Štefan, govoreći kako se u ovim teškim vremenima i dalje nalazimo u vrijeme betlehemskog Djeteta, malenoga Isusa, u kojem “ponovno učimo živjeti skromno i siromašno, nevino, ponizno i predano. Na koljenima i sklopljenih ruku”.

Osim brošure, “malim misionarima” bit će dostupan i misijski adventski kalendar, gdje je uz molitvu, svakodnevno im je predložena djelatna ljubav, kroz zahvalnost, dijeljenje, pomoć, pozdrav i znanje.

Napravljen je i animacijski plakat. Župne zajednice ili škole mogu ga dodatno naručiti, kao i misijske kutijice i misijske narukvice, i na takav način poticati djecu da daruju njihove vršnjake u misijama.

Svi materijali dostupni su  na web i Facebook stranicama Papinskih misijskih djela Hrvatske.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja