Budi dio naše mreže

Četvrto zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije i hodočašće mladih u svetište Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću održat će se u subotu 27. travnja. Hodočašće kao i svečano misno slavlje u 11 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

/ mp

Kako je za HKR u emisiji “Aktualno” u četvrtak poručio župni vikar u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštar Ivaniću fra Franjo Vuk, svetište Majke Milosrđa Sisačka biskupija proglasila je biskupijskim svetištem 2011. godine.

“No ovo svetište ima daleku povijest jer možemo naći kako je ovo najstarije svetište u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Nažalost oveo svetište gotovo je pola stoljeća bilo zapostavljeno. Želja nam je oživjeti svetište Majke Milosrđa gdje je zapisano 57 čuda koja su se dogodila po zagovoru Blažene Djevice Marije. Na temelj povijesti i danas želimo proširiti pobožnost prema Majci Milosrđa kako je znaju u Kloštar Ivaniću”, objasnio je fra Franjo.

HKR-ovi gosti: Antonio Andrijević, fra Franjo Vuk i Andrej Bunarkić

Prema riječima našeg sugovornika, razna su čudesa opisana poput oživljavanja djeteta po zagovoru Majke Milosrđa nakon što je bilo potopljeno tri sata.

“Tako smo pronašli zapise čudesnog ozdravljenja od ugriza zmije, hendikepiranosti…”, nadodao je.

Još uvijek se ne zna točan broj vjernika koji će hodočastiti Majci Milosrđa.

“Iskreno rečeno ne baratamo brojkama. Očekujemo ukupno oko tisuću vjernika”, istaknuo je fra Franjo.

Framaš Andrej Bunarkić naglasio je kako su i mladi posvećeni Majci Milosrđa jer je ona Isusova majka.

“Ona je i naša majka kojoj se utječemo te radimo na promicanju ovog svetišta kako bi što više mladih čulo za njega”, naglasio je Bunarkić koji sudjeluje u organizaciji biskupijskog hodočašća.

Nakon mise održat će se bogat duhovni program za mlade u 14 sati te koncert duhovne glazbe zborova mladih Ivanićgradskoga dekanata u 15.30.

Kako je objasnio Antonio Andrijević, u glazbenom dijelu programa sudjelovat će tri zbora.

“Prvo je svaka župa imala samostalno probe pa smo se počeli okupljati. Zadovoljan sam rezultatima”, nadodao je Andrijević.

Pozivaju se mladi i oni koji se tako osjećaju da dođu na hodočašće u svetište Majke Milosrđa u subotu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja