Budi dio naše mreže

U petak, 17. prosinca, u 19 sati, Križevačka eparhija u suradnji s Pokretom fokolara Mariapolija Faro u Križevcima, Udrugom Jasličara Jaska – Jastrebarsko i Križevačkim likovnim krugom, a u organizaciji Ureda za crkvenu glazbu, umjetnost i kulturna dobra Križevačke eparhije, u prostorima katedralnog kompleksa u Križevcima otvorila je izložbu jaslica i slika s motivima Kristova rođenja križevačkog slikarskog kruha ”Zima”.

/ im
Udruge Jasličara prigodno se obratila Marija Golub, tajnica Udruge, posebno istaknuvši značaj Franje i Đurđice Medvedovski, koji su izuzetno poznati po izradi tradicionalnih jaslica, prenosi Prigorski hr.

Velika izložba jaslica

Marijana Šatrak, predsjednica Križevačkog likovnog kruga kazala je kako je ideja za ovu izložbu potaknuta od strane vladike križevačkog mons. Milana Stipića, koji je želju za realizacijom ove izložbe izrazio prilikom tradicionalne izložbe u čast sv. Marka Križevčanina u rujnu. Dopredsjednik Križevačkog likovnog kruga Zoran Homen kazao je da unatoč vremenu bez snijega, motivi križevačkih likovnjaka, koji su prezentirani na ovoj izložbi odišu zimskim i božićnim ugođajem. Posebno se zahvalio vladiki križevačkom Milanu Stipiću na suradnji.

Velika izložba jaslica

Programom je moderirao Ozren Bogdanović, a nastupila su djeca Paviljona za nezbrinutu djecu sv. Marko Križevčanin Križevačke eparhije i kantautorica Lidija Baljuk.
Otvorenju izložbe nazočili su vladika Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, kancelar Eparhije o. Vladimir Simunović i o. Marjan Jeftimov, župnik grkokatoličke župe Preobraženja Gospodnjeg u Jastrebarskom.

Velika izložba jaslica

Izložba će biti otvorna do Bogojavljenja – Sveta tri kralja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja