Budi dio naše mreže

U Gradskom muzeju Vukovar u subotu je u povodu obilježavanja 30. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, otvorena izložba fotografija "Od razaranja do obnove Gradski muzej Vukovar - 30 godina čuvar memorije grada", objavila je Hina.

/ mp/Hina

Izloženo je 170 fotografija većeg formata kao podsjetnik na razaranje Dvorca Eltz, sjedišta Gradskog muzeja Vukovar te obnovu muzeja kroz proteklih 30 godina od Domovinskog rata.

“U 170 fotografija vidi se proces povratka i obnove kroz 30 godina nasuprot strašnim snimkama razaranja i uništenja muzejske i baštinske građe”, kazala je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić rekavši kako se iz fotografija može iščitati i snaga Vukovaraca, ali i cijele Hrvatske da se iznese obnova Vukovara i njegovo bogatstvo sačuva za najmlađe naraštaje.

Po riječima zamjenika vukovarskog gradonačelnika Filipa Sušca uvijek je dobro podsjećati na sve ono što se Vukovaru i Vukovarcima događalo u Domovinskom ratu, a čiju je sudbinu dijelio i Gradski muzej Vukovar zajedno sa svojim djelatnicima.

Izložba je otvorena do 25. studenoga.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja