Budi dio naše mreže

Novi vrtićki objekt pri centralnom gradskom vrtiću na lokaciji "Izvor" otvoren je skromnom svečanošću u petak, 18. ožujka u gradu Petrinji.

/ md

Riječ jeo prvom novom objektu predškolske namjene koji je u Petrinji izgrađen od hrvatske neovisnosti do danas, a izgrađen je u rekordnom roku u proceduri koju je nakon lokalnih izbora u lipnju 2021. pokrenula tada novoizabrana gradonačelnica Magdalena Komes, izvijesti

Petrinja je u katastrofalnom potresu koji je razorio grad u prosincu 2020. pretrpjela najveću štetu, u kojoj je ključni izazov za budućnost grada predstavljala prijetnja odlaska mladih obitelji, zbog čega se sa strane Gradske uprave stavio i naglasak upravo na gradnju novog vrtića.

“Odluka je, s obzirom na stanje u gradskoj blagajni, bila riskantna, ali u njezinu ispravnost nije bilo sumnje. Zahvaljujući brojnim donatorima taj rizik i opterećenje gradskog proračuna u konačnici je smanjena,” objasnila je gradonačelnica Komes.

Nismo imali sredstva, samo želju, odlučnost i viziju. Hrabre i odvažne prate i dobri ljudi, zato su nam dolazili sami oni koji su pomagali, da ne kažem kako su izvođači prionuli gradnji i rušili prepreke.

Obraćajući se okupljenima kazala je kako je ponosna na otvaranje objekta koji daje razlog za ostanak u Petrinji i pokazuje sposobnost Petrinje u gradnji, te je dodala “od ljeta i preuzimanja odgovornosti, u najkraćem mogućem roku izgradili smo prvi novi vrtićki objekt u našem gradu od neovisnosti Hrvatske. Nismo imali sredstva, samo želju, odlučnost i viziju. Hrabre i odvažne prate i dobri ljudi, zato su nam dolazili sami oni koji su pomagali, da ne kažem kako su izvođači prionuli gradnji i rušili prepreke”.

Ovo je dokaz da se može, namjeravam takvih dokaza ostaviti gradu više nego ikada prije u našoj gradskoj povijesti.

Komes se potom zahvalila svima koji su pomogli, donirali te poručila kako posvećuje objekt “pravim ljudima i pravim odlukama.”

“Ovo je dokaz da se može, namjeravam takvih dokaza ostaviti gradu više nego ikada prije u našoj gradskoj povijesti,” kazala je gradonačelnica Petrinje i zaključila “na kraju, samo ću vam svima poručiti, ovo je i dokaz kako Petrinja nije grad duhova nego dokazani grad prijatelj djece i dječjih osmijeha”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja