Budi dio naše mreže

Za učenike koji su sa svojim mentorima na kvizu o dubrovačkom biskupu Josipu Marčeliću »Samo sve veselo u Gospodinu!« u listopadu prošle godine osvojili druga i treća mjesta organiziran je od 10. do 12. svibnja nagradni izlet na Prižbu na Korčuli.

/ mp

Druga i treća mjesta tada su bili osvojili učenici Gimnazije Dubrovnik, Medicinske škole Dubrovnik i OŠ Lapad, pa su oni proteklog vikenda uživali u osvojenoj nagradi – u vikendu na Prižbi, maloj uvali na otoku Korčuli nedaleko Blata, rodnog mjesta Blaženice.

Stigavši u petak uvečer na Prižbu, nakon smještaja i večere, kroz igru i druženje su se upoznali.

U subotnjem programu izmjenjivali su se molitva, druženje, razmatranje, spremanje obroka, šetnje. U ovo doba Prižba je vrlo tiha i pravo mjesto za osluškivanje Božje riječi, pa su sudionici dio prijepodneva proveli u meditaciji nad evanđeljima osluškujući Božju riječ. Osobito je bilo radosno pripremanje obroka jer su ih sudionici izleta sami pripremali. Poslijepodne su uz šetnju do križa na poluotočiću obišli mjesto gdje je blažena Marija Propetog pisala prva pravila Družbe. U podnožju križa diveći se ljepoti prirode i tišini mjesta molili su krunicu. Uvečer je uslijedilo radosno druženje uz igre i smijeh.

U nedjelju nakon doručka napustili su Prižbu i zahvalili s. Paulini koja ih je Prižbi ugostila te su krenuli put Blata. U Blatu su sudjelovali na župnoj misi, posjetili svetište bl. Marije Propetog Isusa Petković, muzej i samostan. Nakon ručka uputili smo su se svojim kućama, uz nadu ponovnog dolaska na Prižbu.

Podsjetimo, kviz »Samo sve veselo u Gospodinu!« u organizaciji Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje i Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije održan je u Dubrovniku 27. listopada prošle godine u Dubrovniku. Na kvizu su sudjelovali brojni učenici dubrovačkih osnovnih i srednjih škola, ali i djeca i mladi iz drugih dijelova Hrvatske koji se okupljaju u zajednicama Bisera Očeva milosrđa, mladih suradnika sestara Kćeri Milosrđa koji slijede karizmu bl. Marije Propetog Isusa Petković.  

Nagradni izlet na Prižbu

Nagradni izlet na Prižbu

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja