Budi dio naše mreže

Na spomendan sv. pape Pia V., dominikanca, šest župljana u Bolu ušlo je u postulaturu dominikanskog laičkog bratstva. Današnji dan može se smatrati i službenim početkom djelovanja ovog bratstva u Bolu.

/ mk

Imajući u vidu želju da se župljane snažnije ujedini i približi dominikanskom identitetu župnik fr. Mihael Mario Tolj pružio je kapelanu fr. Marinu Goluboviću svu potrebnu podršku, potporu i pomoć oko ostvarenja ove inicijative, donose na portalu dominikanci.hr.

Naravno, svi su početci teški i potrebno je dobro zaorati Gospodnju njivu kako bi se moglo sijati. Tako je u početku bilo potrebno župljanima uopće približiti ideju „laičkoga bratstva“, njegove prednosti, zadaće, ali i milosti koje nosi. Nije bilo lako, dok su za neke bili „Jehovini svjedoci“, drugi su skeptično gledali na cijeli projekt. Nije bilo mjesta odustajanju; kako najbolje čovjeku približiti neku ideju ako ne vlastitim svjedočanstvom. Zato su pozvali članove laičkih bratstava iz Zagreba: prioru Ivanu iz bratstva s Kolonije i Lauru i Domagoja s Pešćenice. Na drugu nedjelju po Uskrsu, Bijelu nedjelju, nedjelju Božjeg Milosrđa spustila se kiša milosti na Boljane po riječima dominikanskih trećoredaca.

Mnogi su bili oduševljeni, ali kao i uvijek gledali su na sve s velikim odmakom jer svi se boje novih izazova, zadaća, obveza… Unatoč svemu, uvijek ima hrabrih koji „lome led“. I tako je primljeno 6 novih članova u postulaturu. Vrijeme postulature, vrijeme je pobližeg upoznavanja Dominikanskog reda, načina života, molitve, upoznavanje s dominikanskim svecima, molitvom časoslova.

Zaštitnica ovog laičkog bratstva je bl. Ozana Kotorska koja je Bolu geografski najbliža. No, kada je trebalo odrediti i službeni početak postulature, logično je bilo da to bude spomendan sv. Pia V., pape, dominikanca. Na neki način, sam im se ponudio kao moćni zaštitnik. Tako, ovo bratstvo nosi njegovo ime, ali i moli njegov zagovor. Neka Gospodin blagoslovi rad ovoga bratstva, po njemu duše privede spasenju, a braću i sestre slozi, zajedništvu i bratskoj ljubavi.

Foto: dominikanci.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja