Budi dio naše mreže

Mladi Slavonci iz Novih Perkovaca željeli su posvjedočiti svoju vjeru te povezati svoje sumještane i župljane kako bi barem preko interneta zajedno obilježili Cvjetnicu.

/ at

Mladi kreativci organizirali su inicijativu kojom su željeli posvjedočiti vjeru, ali i povezati svoje sumještane i župljane kako bi barem preko interneta zajedno obilježili Cvjetnicu.

U ovo vrijeme kada smo zbog mjera zaštite uskraćeni sudjelovati u proslavi obreda Velikoga tjedna, mladi Slavonci iz Novih Perkovaca, filijalnog sela župe Piškorevci kod Đakova, dosjetili su se kako svojim sumještanima i župljanima barem na neki način približiti proslavu Cvjetnice, nedjelje Muke Gospodinove.

Sami su inicirali i organizirali snimanje čitanja Muke po Mateju po ulogama. Međusobno su podijelili uloge te je svatko, poštujući mjere zaštite, svoju ulogu snimao mobitelom u svom domu.

Skupne uloge snimile su zajedno cijele obitelji. Na kraju su sve zvučne zapise povezali i spojili u video u kojem se, tijekom čitanja Muke, izmjenjuju prošlogodišnje fotografije Velikog tjedna iz perkovačke crkve Sv. Antuna Pustinjaka.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja