Budi dio naše mreže

Na svetkovinu Blagovijesti, u petak, su se u organizaciji inicijative "40 dana za život" i udruge "Hrvatska za Život" održala dva velika, svečana, pokornička križna puta za nerođene, u Splitu i Zagrebu.

/ mp

U Splitu je križni put započeo ispred župe Gospe od Zdravlja, a okupio je mnogo vjernika, svećenika, redovnika i redovnica. Ulicama grada Splita odjekivale su snažne riječi križnog puta s nakanom upravo za nerođene, a vjernici su pjevali korizmene napjeve. Svetom misom u istoj župi završio je križni put.

Križni put u Splitu

Križni put u Splitu

Križni put u Splitu

Isti dan, samo navečer, kod Kamenitih vrata, počeo je križni put za nerođene u Zagrebu. Postaje su predmolili svećenici, redovnici i redovnice, križ i slike postaja križnog puta nosili su ministranti župe Marije Pomoćnice kršćana s Knežije, a pjesmu “Stala plačuć’ tužna mati” pjevala je muška klapa. Slike postaja križnog puta replike su umjetnice Iris Mihatov Miočić, a originali se nalaze u župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Zadarskoj nadbiskupiji.

Križni put u Zagrebu

Križni put u Zagrebu

Križni put u Zagrebu

Križni put u Zagrebu

Križni put u Zagrebu

Križni put u Zagrebu

Na samom kraju križnog puta, mons. Zlatko Koren, katedralni župnik, dočekao je okupljene vjernike te izmolio posvetu Bezgrješnom Srcu Marijinu za čitavo čovječanstvo, a napose Rusiju i Ukrajinu.

Do kraja korizmene kampanje ostalo je nešto više od dva tjedna. I dalje se bdije i moli za najmanje među nama u 37 gradova diljem Hrvatske, a članovi Inicijative pozivaju sve da se pridruže miroljubivom bdijenju u svom gradu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja