Budi dio naše mreže

Promocija romana Jasna slika ljubavi kazališne redateljice i spisateljice Tee Agejev održana je u subotu, 9. prosinca, u 10 sati u dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zvonimirovoj 17.

/ mk

Autorica je uoči promocije u emisiji Kulturogram Hrvatskog katoličkog radija naglasila kako je dugo aktivna u pastoralu majki koje se okupljaju na zajedničkoj kavi i molitvi krunice gdje se isprepletalo puno molitve, prijateljstava i čuvanja djece. Kroz prijateljstva koja su se rodila, skupilo se puno priča koje su predale Bogu u molitvi.

Sugovornica HKR-a je posvjedočila kako je osjetila potrebu da sva ta iskustva na neki način umjetnički oblikuje. “S obzirom na moje životno iskustvo i karijeru u umjetnosti i kulturi u Hrvatskoj, ispreplela sam to sa svojim životnim iskustvima. Mislim da sam obuhvatila dosta širok spektar onoga što se događa ženama koje se pokušavaju baviti nečim kreativnim ili u sebi imaju neku umjetničku crtu”, rekla je.

Agejev je također istaknula: “Imala sam potrebu za romanom koji je suvremen i aktualan, ali u kontekstu našeg lokalnog trenutka gdje se netko može prepoznati baš kao netko tko živi u Hrvatskoj i tko je vjernik.”

Sama promocija bila je drugačija od uobičajenih. Dramska umjetnica Antonija Stanišić čitala je dijelove romana, a pjevač klape Stine Vedran Klisarić i mlada glazbenica Antonela Krpan uveličali su promociju zanimljivim glazbenim programom. Antonela Krpan je na klaviru starom 100 godina izvela Život cvijeća Dore Pejačević čime se htjelo naglasiti umjetničku crtu jednog od glavnih likova, Jasne. Vedran Klisarić dočarao je dalmatinski aspekt romana. Na ovaj način željelo se dočarati atmosferu koja vlada u romanu.

O autorici

Tea Agejev je završila kazališnu režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2002. i od tad je režirala brojne predstave i radio drame (HRT, HNK Zagreb, HNK Dubrovnik, HNK Varaždin, Mala scena, ZKM, Kazalište Smješko, itd.).

Radila je i kao asistent na kolegiju Commedia dell’arte na 2. godini MA studija glume na ADU te je autorica više izvedenih i tiskanih novinarskih i dramskih tekstova (HRT, Vijenac, HDDU, Kazalište Moruzgva, Tvornica Lutaka…).

Monodrama „Jasna slika ljubavi“, adaptirani dio romana koji ćete uskoro moći pročitati, dobio je nagradu za najbolju monodramu na natječaju Kranjčić 2022. godine.

U svojem studiju kreativnog izražavanja Pozornica vodi edukacije iz područja dramske pedagogije, vještina komuniciranja, javnog nastupa i pisanja.

Promocija knjige “Jasna slika ljubavi” / Foto: Studio Pozornica

Promocija knjige “Jasna slika ljubavi” / Foto: Studio Pozornica

Promocija knjige “Jasna slika ljubavi” / Foto: Studio Pozornica

Promocija knjige “Jasna slika ljubavi” / Foto: Studio Pozornica

 

Cijelu emisiju Kulturogram o romanu Tee Agejev “Jasna slika ljubavi” poslušajte ovdje:

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja