Budi dio naše mreže

"Mi, vjernici trebamo slušati i poštivati svoje biskupe i papu Franju kao vrhovnog poglavara Crkve. Bez takve postavke čovjek je sklon raznim vlastitim pogrešnim tumačenjima vjerskih istina i mogućim zabludama", poručio je duhovnik Molitvene zajednice "Srce Isusovo" p. Petar Nodilo na prvoj duhovnoj obnovi Zajednice nakon više od godinu i pol dana.

/ hk

U dvorištu razrušene bazilike Presvetoga Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, u utorak 6. srpnja, održana je duhovna obnova “Pod Palmom” Molitvene zajednice Srce Isusovo iz Zagreba.

Čitavo dvorište bilo je ispunjeno!

Nakon gotovo godinu i pol dana, koliko je trajala zabrana javnih okupljanja, Molitvena zajednica “Srce Isusovo” napokon je uspjela održati susret otvorenoga tipa, na koji su svi bili pozvani i dobrodošli. Pojavilo se iznenađujuće mnogo ljudi, pa je čitavo dvorište bilo ispunjeno, poručili su iz MZ “Srce Isusovo”.

Foto: MZ Srce Isusovo, Zagreb

Duhovnu je obnovu nagovorom otvorio voditelj Zajednice Alan Hržica, s velikim žarom govoreći o važnosti molitvenog života, svakodnevnog ispita savjesti (egzamena) te kontinuiranog sakramentalnog života.

Domaćini župe, redovnici Družbe Isusove – isusovci bili su čitavu večer na raspolaganju za ispovijed, pa je tako mnoštvo duša pristupilo sakramentu pomirenja. Misno slavlje i euharistijsko klanjanje predvodio je duhovnik Zajednice p. Petar Nodilo. U homiliji je p. Nodilo govorio o važnosti poslušnosti u životu svakoga vjernika te o opasnostima koje se skrivaju iza suprotnoga ponašanja – neposluha.

Govorio je i o teškoćama vremena u kojem živimo te podsjetio da je tijekom prošlosti u sličnim krizama bilo bitno slijediti crkveni nauk.

Foto: MZ Srce Isusovo, Zagreb

Mi, vjernici trebamo slušati i poštivati svoje biskupe i papu Franju kao vrhovnog poglavara Crkve. Bez takve postavke čovjek je sklon raznim vlastitim pogrešnim tumačenjima vjerskih istina i mogućim zabludama, a s vremenom ta zastranjivanja postanu njegovo uvjerenje, poručio je propovjednik te rekao da je čovjek tada kadar napustiti Katoličku Crkvu i pronaći ili stvoriti sredinu u kojoj će njegove tvrdnje biti rado prihvaćene.

Poslušnost je važna u životu svakoga vjernika!

Kao posljednju točku duhovne obnove Alan Hržica, Helena Lijić i slavljenička služba MZSI izveli su kratak opus poznatih duhovnih pjesama te tako na najljepši način priveli obnovu kraju, poručili su iz MZ “Srce Isusovo”.

Foto: MZ Srce Isusovo, Zagreb

Pogledajte kratki isječak s duhovne obnove!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja