Budi dio naše mreže

Održan pisani dio natjecanja na Vjeronaučnoj olimpijadi

U tijeku je Državno natjecanje iz vjeronauku za osnovne i srednje škole pod nazivom „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu”, čiji je domaćin Đakovačko-osječka nadbiskupija. Uz pomoć Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije, natjecanje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, Nacionalni katehetski ured i Glas Koncila. Pisani dio natjecanja održan je u četvrtak u OŠ „Vladimir Becić“ u Osijeku.

/ mp

Oko 200 vjeroučenika sa svojim mentorima pristiglo je naklon 8 sati u prostore škole. Susret je započeo u 8:45 s uvodnom molitvom koju je sa vjeroučenicima OŠ “Vladimir Becić” pripremila njihova vjeručiteljica s. Samuela Markanović iz Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice. Zatim je Dario Kustura, član Državnog Povjerenstva za provedbu natjecanja iz vjeronauka, pročitao upute o odvijanju pisanog dijela natjecanja. Po 15 učenika raspoređeno je u 11 učionica, a uz njih bio je 1 ili 2 mentora. Ovaj prvi dio natjecanja trajao je 45 minuta.

Nakon okrijepe, sudionici su oko 11 sati krenuli prema Đakovu, gdje slijedi drugi dio aktivnosti i nastavak natjecanja. Današnji program bit će zaključen euharistijskim slavljem u katedrali sv. Petra i Pavla u Đakovu, koje će predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Ključne riječi:
Vjeronaučna olimpijada

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja