Budi dio naše mreže

Ljetni dječji kamp na Šipanu i ovog ljeta okupilo je više od sto osamdeset učenika viših razreda osnovnih škola s područja Dubrovačke biskupije koji su u pet terminima po pet dana boravili na kampu s vršnjacima i uz podršku odraslih osoba, živeći u ozračju gesla kampa „Radujte se u Gospodinu uvijek!“ (Fil 4, 4a).

/ mk

Kamp je pod vodstvom Ivane Papac započeo 24. lipnja i trajao do 27. srpnja. Program su činile kateheze i radionice, trenutci molitve i tišine kao i aktivnosti kroz različite igre, kupanje i druženje. Djeca su s volonterima sudjelovala i na tjednim misnim slavljima, a imala su i prigodu za ispovijed.

Na prvom terminu posjetio ih je i dubrovački biskup Roko Glasnović. Također su s mještanima proslavili Gospu Karmelsku sudjelujući na svetoj misi i u procesiji.

Svoje dojmove s kampa djeca su na kraju izrazila kroz ispunjavanje upitnika, a među ostalim su istaknula: “Na ovogodišnjem kampu mi se jako svidjelo. Bilo mi je odlično bez mobitela te mi je drago da sam upoznala nove prijatelje. Dobro sam se zabavila i puno smijala.”; “Došla sam sama jer mi prijateljice iz razreda nisu upale, a izašla sam posebno sretna i ispunjena jer sam upoznala nove prijatelje.”; “Na kampu mi je bilo odlično i nikad se ljepše u životu nisam provela. Upoznala sam puno novih prijatelja i uživala sam svaki dan.”; “Na kampu mi je bilo odlično, upoznala sam puno prijatelja, animatori su bili super, ostat će mi puno uspomena od ove godine.”; “Bilo mi je jako lijepo, zabavno, upoznao sam puno novih prijatelja. Vrijeme mi je jako brzo izletilo.” te “Bilo mi je odlično i jako bih bila sretna da uspijem i iduće godine upasti u kamp.”

Kateheze, radionice i druge sadržaje osmog kampa na Šipanu vodili su animatori Dubrovačke biskupije, a djeci su kuhale obitelji iz Vijeća za život i obitelj te vjeroučitelji i volonterke Caritasa Dubrovačke biskupije. Misna slavlja predvodili su don Marinko Šljivić, don Marin Lučić, don Ivo Markić, don Ivan Galjuf i don Petar Markić.

Teško bi bilo organizirati kamp bez logističke podrške s kopna koju je pružao Caritas Dubrovačke biskupije, a za sve druge potrebe na raspolaganju su bili mjesni župnik don Jerko Ban kao i drugi stanovnici otoka.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja