Budi dio naše mreže

Međunarodne igre salezijanske sportske mladeži održane su od 25. do 29. svibnja u Genovi, ovogodišnjem europskom gradu sporta, a Hrvatsku su predstavile četiri ekipe.

/ mk

Oko 700 mladih sportaša iz 11 zemalja natjecalo se u odbojci, malom nogometu i košarci. Hrvatsku su predstavljale četiri ekipe Odbojkaškog kluba Don Bosco iz Zagreba i jedna ekipa košarkaša Košarkaškog kluba Bosco, također iz Zagreba.

Odbojkašice su osvojile srebro i broncu u kategoriji do 16 godina, dok je treća ekipa završila natjecanje na desetom mjestu. U kategoriji do 18 godina odbojkašicama je zamalo izmakla medalja nakon što su turnir završile na četvrtom mjestu.

Košarkaši su osvojili srebro u kategoriji do 18 godina nakon što su od njih u finalu bolji bili košarkaši Genta iz Belgije.

Igre su otvorene misnim slavljem kojim je katedrali Svetog Lorenza predsjedao mons. Marco Tasca, nadbiskup Genovski, a završene ceremonijom i podjelom medalja u sveučilišnoj sportskoj dvorani.

Odbojkašice Don Bosca nakon Genove produžile su putovanje hodočašćem u Torino, odnosno na izvore salezijanske duhovnosti. Posjetile su Colle don Bosco, mjesto gdje je sveti Ivan Bosco odrastao, i Valdocco u Torinu, mjesto gdje je don Bosco osnovao prvi oratorij, podigao baziliku Marije Pomoćnice, mjesto gdje je zaživjela salezijanska karizma. U kratkom, ali izrazito emotivnom boravku u Valdoccu, Odbojkaški klub Don Bosco počeo je s obilježavanjem 25. godišnjice kluba.

„Dolaskom u Torino željeli smo na početku slavlja našeg 25. rođendana zahvaliti Gospodinu na svemu dobrome što je proizašlo iz ovog kluba i preporučiti se u moćni zagovor Marije Pomoćnice, svetog Ivana Bosca i drugih salezijanskih svetaca i blaženika. Izrazito smo ponosni na naše djevojke, ne samo zbog osvojenih medalja nego još i više kako su lijepo predstavljale klub, grad i domovinu na terenu i van njega“, rekao je Luka Hudinčec, predsjednik Odbojkaškog kluba Don Bosco iz Zagreba.

Domaćin sljedećih Međunarodnih igara salezijanske mladeži 2025. godine bit će belgijski grad Antwerpen.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja