Budi dio naše mreže

SKAC OSIJEK pokreće donacijsku kampanju i poziva vas da podržite njihovu misiju. Cilj kampanje je prikupiti 15 000 EUR-a što će omogućiti nastavak rada i unaprjeđenje kvalitete programa i usluga za mlade.

/ im

Ukratko o SKAC-u OSIJEK

Studentski katolički centar Osijek razvio se kao sestrinska udruga već postojećih SKAC-eva diljem Hrvatske. Prije osnivanja udruge, mladi su se okupili kao neformalna zajednica koja je tražila novi prostor za kreativniju uključenost i katoličku formaciju. Sve je krenulo s misama za mlade u listopadu 2016. godine. Otad studenti i radnička mladež u duhu ignacijevske duhovnosti u suradnji s Družbom Isusovom mole i rade kako bi mladi u Osijeku čuli i u svoj život prihvatili Radosnu vijest.

Ovom donacijskom kampanjom, SKAC OSIJEK želi dostići 3. nivo razvoja. Za mlade želimo podići razinu evangelizacije, proširiti kvalitetnu ponudu duhovnih programa, obogatiti njihov društveni život, unaprijediti formaciju te ih osnažiti za aktivnije zalaganje u promicanju kršćanskih vrijednosti.

U prvoj fazi razvoja (2018.-2020.), pokrećući SKAC OSIJEK, uspostavili smo osnovne programe poput misa mladih, trogodišnje kršćanske formacije – 3D formacija i velike volonterske akcije 72 sata bez kompromisa.

U drugoj fazi (2021.-2023.), razvili smo programe kao što su Volonterski centar, provodili zahtjevne volonterske akcije diljem Banovine, pokrenuli duhovno-rekreacijski kamp za mlade na otoku Pašmanu, pojačali duhovnu formaciju, podigli postojeće programe na višu razinu, zaposlili dvoje djelatnika i obavili građevinske radove u SKAC klubu (prostor namijenjen mladima u kojemu će moći u zdravoj atmosferi raditi na vlastitom duhovno-psihološkom razvoju te pozitivno utjecati na lokalnu zajednicu).

Za novu razinu razvoja SKAC-a potrebna su nam dodatna sredstva za konačno opremanje i useljenje u SKAC klub, uređenje ureda, pokretanje dodatnih programa formacije, edukacije i evangelizacije te razvoj posebnih programa koje planiramo tijekom 3. godine 3D formacije.

Stojimo pred izazovima i prilikama poput evangelizacije među studentima, širenja Volonterskog centra prema marginaliziranim skupinama, povećanja ponude duhovnih programa te unaprjeđenje ljetnih programa i kampova. 

Stremimo tome da snažnije afirmiramo našu viziju – stvaranje mjesta susreta, rasta i služenja za mlade u potrazi za smislom i radosti života. Naša je misija pratiti mlade ma duhovnom putu, poticati ih na aktivno sudjelovanje u Crkvi i društvu te im pružiti priliku za osobni i profesionalni razvoj.

Kako možete pomoći?

Svojom donacijom putem web stranice, bankovnog računa ili barkoda. 

STUDENTSKI KATOLIČKI CENTAR OSIJEK

Alojzija Stepinca 27, Osijek

IBAN: HR2423400091110951079

Opis plaćanja: Donacija

Swift za plaćanje iz inozemstva: PBZGHR2X

Molite za nas i našu Udrugu.

Zahvaljujemo na podršci jer ste ključni član naše SKAC obitelji!

Vaš SKAC OSIJEK

Više o samom SKAC-u OSIJEK možete saznati putem web stranice: https://skacos.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja