Budi dio naše mreže

Dvojica odvažnih hodočasnika započela su 14. kolovoza ispred Majke Božje od Kamenitih Vrata svoj hod do svog krajnjeg odredišta Letnice, putem Marijanskih Svetišta.

/ mk

U Facebook objavi Udruge “Janjevo Zagreb” stoji kako su Sebastijan Đurić i Smiljan Tomkić u svibnju 2023. godine hodočasteći do Janjeva, prigodom 720. obljetnice najstarije Hrvatske dijaspore na Kosovu, pokazali da su uistinu protkani čvrstom i nepokolebljivom vjerom koja ih vodi k svome zavjetnom cilju.

Ove godine njihovo 900 km dugo hodočašće, koje zahtjeva prolazak kroz tri države, trajat će do blagdana Male Gospe. Cilj im je na ovaj način svojom žrtvom počastiti Blaženu Djevicu Mariju te stići do njezinih skuta u drevnom svetištu Majke Božje u Letnici.

Hodogram hodočašća od Zagreba do letnice / Foto: Facebook Udruga “Janjevo Zagreb”

Zavjetno je to hodočašće s posebnom željom dočekati beatifikaciju još jednog Hrvatskog mučenika s Kosova, fra Alojzija Palića iz Janjeva.

“Molit ćemo s njima i koračati, da hod ovozemljem bude plodonosan i poticajan za njih, kao i za duhovnu izgradnju svih nas; da svojim svjedočanstvom ostanemo neustrašivi i dostojni vjere svojih otaca. S vama u Duhu i mislima, do svetišta naše ‘Crne Gospe’. Hrabro i radosno naprijed, dragi Sebastijane i Smiljane”, poručili su iz Udruge.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja