Budi dio naše mreže

Spomen domu bl. Alojzija Stepinca potrebna je ozbiljna obnova. Iz tog razloga su Župa Presvetog Trojstva u Krašiću zajedno sa udrugom "Lučonoše" omogućili uplatu donacije u iznosu od 5 kuna pozivom na humanitarni broj 060 9006. Krašić godišnje posjećuje oko sto tisuća hodočasnika, a budući da je Spomen dom u neposrednoj blizini mjesta čašćenja značajan je i broj hodočasnika koji žele posjetiti mjesto na kojem je blaženik proveo devet posljednjih godina života.

/ dz

Foto: Vlč. Ivan Vučak

Od četvrtka 15. listopada štovatelji blaženog Alojzija Stepinca mogu svoj doprinos za obnovu njegova spomen doma u Krašiću sljedećih mjesec dana dati pozivom na humanitarni broj 060 9006, donirajući tako 5 kuna za obnovu četiri sobe na prvom katu župne kuće u kojoj je blaženi Alojzije Stepinac proveo posljednjih devet godina života. Humanitarni broj pokrenula je Župa Presvetog Trojstva u Krašiću u suradnji s udrugom “Lučonoše” iz Kaštel Lukšića. Ranije su branitelji Ante Duvnjak i Željko Magdić organizirali i humanitarnu biciklijadu po Hrvatskoj s istom namjerom.

Foto: Vlč. Ivan Vučak

Župnik Ivan Vučak pozvao je sve ljude dobre volje i štovatelje kardinala Stepinca da telefonskim pozivom doniraju za obnovu spomen doma 5 kuna. Tim sredstvima uredit će se prvi kat kuće, radna i spavaća soba blaženog Alojzija Stepinca, postavit će se unutarnja žbuka, podovi, kuća će se dodatno učvrstiti te potom sve vratiti u prvobitno stanje kako su te sobe izgledale u vrijeme Stepinčeva zatočeništva.

Foto: Vlč. Ivan Vučak

Krašić je desetljećima mjesto hodočašća iz svih dijelova Hrvatske, ali i sve veća turistička atrakcija, budući da život, djelo i mučeništvo kardinala Stepinca, još od njegova zatočeništva i smrti, a posebice nakon proglašenja blaženim 1998., fasciniraju kršćane diljem svijeta.

Vjernici u krašićkoj crkvi Presvetog Trojstva

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja