Budi dio naše mreže

Novinarka Hrvatske katoličke mreže i urednica HKR-ove emisije "Medijski putokaz" Marija Pandžić gostovala je u utorak u HRT-ovoj emisiji "Hrvatska za 5" urednika i voditelja Branimira Bilića. Na temu "Novo lice Katoličke Crkve u Hrvatskoj" govorili su i Marin Periš iz "Božanstvene komedije", Rašeljka Zemunović s portala Bitno.net, Vesna Sabo iz SKAC-a Palma, publicist Matija Štahan i volonterka Vlatka Bakran Burić.

/ HKM

Govoreći o medijskom aspektu novog lica Katoličke Crkve u Hrvatskoj, Pandžić je istaknula kako se upravo Hrvatska katolička mreža služi svim svojim medijskim platformama kako bi educirala, a ne docirala svoju publiku.

“Hrvatska katolička mreža krovna je medijska organizacija Hrvatske biskupske konferencije unutar koje djeluju Hrvatski katolički radio, Informativna katolička agencija i otprije više od godinu dana portal HKM. Svojoj publici želimo ponuditi kvalitetan, informativan i duhovan sadržaj, a u emisiji ‘Medijski putokaz’ u kojoj gostuju medijski stručnjaci, znanstvenici i novinari želimo medijski opismeniti naše slušatelje, gledatelje i čitatelje”, naglasila je Pandžić nadodajući kako je posao katoličkog novinara poziv i poslanje za izgradnju kulture života i civilizacije ljubavi.

Marin Periš iz “Božanstvene komedije” koja se emitira na Laudato televiziji naglasio je kako dugo humor i Katolička Crkva nisu bili stavljeni u istu rečenicu, a kamoli da netko snima skečevi koji na duhovit način prikazuju česte probleme vjernika.

“U našoj kreativnosti smo slobodni i neovisni. Radimo nešto novo. Naša je bila ideja progovoriti mladima o važnim temama kroz humor. Nama je humor mamac kako bi progovorili o važnim katoličkim temama. Slušamo kritike i vidimo da su naši videi sve gledaniji, a i dolaze do ljudi koji nisu ni vjernici što nam je jako drago”, naglasio je Periš.

Da pišu o aktualnim temama na zanimljiv i vjernicima jednostavnijim jezikom, a o kojima svjetovni mediji ne pišu, ustvrdila je izvršna urednica Bitno.neta Rašeljka Zemunović.

“Mi promičemo novo lice Katoličke Crkve kroz pisanje tekstove. Naglasila bih da je Bitno.net izbacio komplicirane izraze koje koristi Katolička Crkva i teološki rječnik približio publici”, nadodala je Zemunović.

Među medijskim projektima, Marija Pandžić podsjetila je na sve veću aktivnost na kanalu YouTube HKM-a gdje se mogu gledati najzanimljiviji sadržaji emitirani u programu HKR-a.

“I dalje ćemo se truditi biti medijski atraktivni i donositi nove sadržaje. Osobito nas veseli Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu u svibnju. Gradom će zavladati mladi koji su uistinu novo lice Katoličke Crkve”, nadodala je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja