Budi dio naše mreže

Kako bi umanjili konzumerizam na ovogodišnjem "Adventu u Zagrebu", Turistička zajednica Zagreb stavila je naglasak na klasiku i kulturu. Zainteresirani će moći tako prisustvovati raznim koncertima u crkvama. Širenju božićnog duha pridonijet će i kućica "Kod fratara" koja će biti smještena na Zrinjevcu.

/ mp

Prema pisanju Večernjeg, kućicu “Kod fratara” vodit će fratri koji vode pučku kuhinu Caritasa župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom duhu. To su fratri koji su prije tjedan dana podijelili devet tona smrznutih pizza koje nisu imali gdje uskladištiti, a o čemu smo prvi izvještavali.

Ove godine su od organizatora dobili na raspolaganju kućicu, i to besplatno.

“Kuhat će jela koja redovito pripremaju u pučkoj kuhinji već 28 godina, a sav prihod ići će za kuhinju. Kućicu će nazvati ‘Kod fratara'”, istaknula je Slavica Olujić Klapčić, vlasnica agencije Katapult, zadužena za organizaciju dijela “Adventa u Zagrebu”.

U ponudi će imati jela spremljena prema originalnim receptima samostanskih majstroa kuhinje koji se prenose s generacije na generaciju. Na meniju će se naći samostanska sarma, fratarski grah, samostanske lepinjice u slatko-slanoj varijanti, kuhano misno vino i hot-dogovi za najmlađe.

Fratri iz svoje ponude ističu originalni liker od kormača koji je nastao u franjevačkom samostanu u Cresu kao izvrstan aperitiv prikladan u zismkim mjesecima.

Lampice će se na Zrinjevcu upaliti u subotu, 1. prosinca u 19.45 sati.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja