Budi dio naše mreže

Voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović za HKM je rekao da su u popodnevnim satima utorka, 9. kolovoza, primijetili da komora ne radi. Provjerom su uočili razrezane kablove i cijevi kojima se hladi komora.

/ hjb

Kako je rekao, “s obzirom da se u 27 godina ništa slično nije dogodilo, ne znamo tko bi to mogao učiniti, niti možemo naslutiti.” Dobra je vijest da su meso i namirnice koje se moraju čuvati na hladnom sada premještene na drugo hladno i sigurno mjesto.

Uništena vanjska jedinica rashladne komore Pučke kuhinje / Foto: fra Vladimir Vidović

Fra Vladimir dodaje da ga je taj događaj ponajprije ražalostio, s obzirom da braća franjevci samo obavljaju svoje poslanje u karitativnoj djelatnosti i brinu za ljude koji su u potrebi. Kontaktirali su i policiju koja je napravila zapisnik, ali pretpostavlja se da se radi o delinkventima kojima će biti teško ući u trag. Na kraju ističe da je već angažirana ekipa majstora koji će najkasnije sutra osposobiti hladnu komoru za rad te da prehrana oko četiri stotine Zagrepčana nije upitna i sutra će se nastaviti redovitim tijekom.

Uništena vanjska jedinica rashladne komore Pučke kuhinje / Foto: fra Vladimir Vidović

Mi se samo nadamo da će dobri Bog prosvijetliti savjest onih koji su ovo učinili i da će na neki način shvatiti koliko je loše to što su učinili. Ne zato što se to dogodilo fratrima, nego upravo zato što se radi o našim sugrađanima, njih gotovo 400, koji svakoga dana na Sveti Duh dolaze po kuhani topli obrok.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja