Budi dio naše mreže

Međunarodno priznati hrvatski tenor iz Dubrovnika Stijepo Gleđ Markos u subotu, 30. travnja, dolazi u remetsko svetište kroz pjesmu i svoje svjedočanstvo prenijeti iskustvo Božjega dodira u svome životu. U 17.45 planirano je klanjanje pred Presvetim, u 18.30 euharistija, a nakon misnog slavlja koncert poznatog tenora.

/ dt

Stijepo Gleđ Markos jednom je prilikom posvjedočio: “Unatoč svim bogatim glazbenim iskustvima i mogućnostima bio sam neispunjen i mogu reći da je upravo taj osjećaj neispunjenosti bio okidač k obraćenju. Nažalost, čovjek često poistovjećuje sebe s onim što radi i svoj identitet gleda kroz vlastiti uspjeh i postignuće. Došao sam u jednu fazu života kada sam shvatio da mi nije dovoljan uspjeh u karijeri, tražio sam smisao u svemu tome i tada sam se, zahvaljujući velikom Božjem milosrđu, otvorio Njegovoj ljubavi.

Vjeru koju imam u srcu dobio sam kao Božji dar

Odlučio sam predati Bogu svoj život i dopustiti Mu da me mijenja, oblikuje i usmjerava. Bog mi je dao mudrosti da spoznam svoju slabost i prolaznost života kojeg se ne isplati trošiti za vlastitu slavu i užitak. Zahvaljujući duhovniku kojeg je Bog postavio na pravo mjesto i u pravo vrijeme, progovorio je mom srcu kroz Božju Riječ. Vjeru koju imam u srcu dobio sam kao Božji dar. Kada sam iskreno tražio da Bog uđe u moj život, vjerujem da sam u tom trenutku primio vjeru kao Božji dar jer ona nije nastala kao rezultat moje inteligencije ili nekog istraživanja.”

Ovaj tenor iz Dubrovnika rekao je kako je onda kada je prvi put iskrenog srca pogledao Božje evanđelje, nešto duboko u njemu reklo: ovo je Istina. “I ja sam povjerovao u tu Istinu”, naglasio je Stijepo Gleđ Markos.

Uza svu svoju bogatu glazbenu karijeru, sudjelovanju na brojnim solističkim nastupima i festivalima bilo u Hrvatskoj ili inozemstvu, Stijepo Gleđ Markos 2021. godine objavljuje svoj album prvijenac duhovne glazbe pod nazivom „Moja Hridino“ koji osvaja veliku pozornost struke i publike te svojim autentičnim glazbenim izričajem u manje od godinu dana od objave postiže priznanje srebrne naklade albuma.

Osim koncerta, Stijepo Gleđ Markos će u svetištu pjevanjem animirati i klanjanje i Euharistiju.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja