Budi dio naše mreže

Hrvački reprezentativci Božo Starčević i Ivan Huklek, inače prijatelji Hrvatskoga katoličkog radija, odrađuju posljednje pripreme prije odlaska na Olimpijske igre u Tokio. U emisiji "Aktualno" HKR-a urednika Hrvoja Josipa Bišćana podijelili su s nama svoja očekivanja!

/ hk

Iako hrvatska ekspedicija ima samo 59 putnika na Olimpijskim igrama, koje u Tokiju započinju u petak 23. srpnja i traju sve do 8. kolovoza, brojni od njih su legitimni kandidati za medalju – vaterpolisti, veslači braća Sinković, atletičarka Sandra Perković…

Među njima su i hrvački reprezentativci Božo Starčević i Ivan Huklek. Iako dolaze iz sporta koji nije toliko medijski praćen, oni itekako postižu vrhunske rezultate. Ono što ih povezuje s Hrvatskim katoličkim radijem je činjenica da su obojica i prijatelji HKR-a.

Što se tiče hrvatskoga hrvanja, odradili smo dobar posao!

Starčević i Huklek trenutno se nalaze u Gospiću gdje prolaze kroz završne pripreme prije odlaska u Tokio. “Pripreme zadnjih deset dana nisu naporne. Trenutno pazim na kilažu i održavam formu hrvanjem, trčanjem i ostalim oblicima vježbanja”, rekao je Starčević.

Bozo Starčević / Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Inače, Starčević je plasman na Olimpijske igre osvojio na europskim kvalifikacijama u ožujku u Budimpešti. Njegov nastup na prošlim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., kada je ostao bez brončane medalje, mnogi pamte.

Ako mi bude dobar dan, mogao bih ići do medalje!

“Mnogi su zapamtili taj moj nastup jer je bio vrlo zanimljiv. No, dogodilo se to što se dogodilo. To je prošlost. Ovo su nove igre i novi nastup. Sretan sam, zadovoljan i spokojan što mogu ponovno nastupiti. U hrvanju po kategoriji nastupa samo 16 ljudi iz cijeloga svijeta. Svi koji su tamo su kvalitetni, ali ako mi bude dobar dan, mogao bih ići do medalje”, istaknuo je Starčević.

Naši će hrvači put Tokija krenuti tek 31. srpnja. Odlučili su da neće otići ranije i odraditi prilagodbu od 14 dana jer su ograničenja u Olimpijskom selu jako striktna.

Hrvači Bozo Starčević i Ivan Huklek / Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

“Svaki bismo se dan morali testirati dva puta. Ograničenja kretanja su jako striktna i ne može se ići u razgledavanje Tokija. To znači da bismo Ivan i ja morali biti zatvoreni 14 dana u sobi, a to bi utjecalo na naše psihičko stanje. Putujemo u subotu, navečer dolazimo. Ja nastupam u ponedjeljak ujutro, a Ivan u utorak. Nadamo se da će biti lijepi nastupi, a ako Bog da, možda se vratimo i s medaljom”, zaključio je Starčević.

Odradit ćemo to najbolje što možemo!

Boži Starčeviću na putu do olimpijskog nastupa pridružio se i Ivan Huklek, koji se na svjetskim kvalifikacijama u Sofiji u travnju približio ostvarenju svoga sna. U kategoriji do 87 kg ušao je u finale kvalifikacija i tako izborio Olimpijske igre u Tokiju.

Ivan Huklek / Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

“Bio je to težak turnir jer sam prije toga prošao kroz osobnu tragediju. No, uspio sam smoći snage i otići na turnir čiste glave. Uzeo sam normu. Pripremamo se i vidjet ćemo kako će biti na Olimpijskim igrama”, rekao je Huklek.

Sustav kvalifikacija u hrvanju je izrazito težak, pojasnio je Huklek i istaknuo da je odrađen dobar posao što se tiče hrvatskoga hrvanja. Komentiravši da su zbog velikih ograničenja odlučili doći samo na turnir, rekao je da se nada kako će tamo doći čiste glave i nastupiti najbolje što mogu.

Poslušajte cijelu emisiju!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja