Budi dio naše mreže

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić u izjavi za Laudato TV progovorio o Crkvi kao suputnici supružnicima, obiteljima s brojnom djecom.

/ bg

“Koliko je obiteljima potrebna Crkva i svećenici, toliko su Crkvi i svećenicima potrebne zauzete, vrijedne i zdrave obitelji koje se oslanjaju na one vječne vrednote o kojima je govorio Isus Krist kad je posvetio bračni život i digao ga na rang sakramenta”, rekao je zadarski nadbiskup za Laudato TV. Istaknuo je ulogu Papa koji su se trajno u svojim pastoralnim zauzimanjima očitovali na strani obitelji, djece.

Nadbiskup je istaknuo da što imamo više zauzetih, zrelih, savjesnih obitelji, to će i društvo biti bolje, zdravije i zauzetije. “Crkva vodi brigu o obitelji, ali to treba činiti i društvo”, kazao je nadbiskup Puljić.

O Crkvi kao partneru u dijalogu glede zakona o pobačaju, nadbiskup ističe da Crkva nije ta koja stvara zakone, da postoje drugi koji odlučuju o zakonima. “Oni moraju imati sluha i osjećaja za ono što narod želi. Mi smo na strani onih koji štite život, na strani onih koji se zauzimaju za obitelj”, istaknuo je mons. Puljić te dodao kako je u tom kontekstu Crkva ne samo poželjan nego i potreban  partner.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja