Budi dio naše mreže

Na svetkovinu Božjeg Milosrđa 11. travnja u bazilici i svetištu sv. Kvirina u Sisku unijet će se relikvije sv. Faustine Kowalske i osnivača Družbe sestara Milosrdnog Isusa blaženog Mihaela Sopoćka. Svečanu misu u 11 sati predvodi porečki i pulski biskup u miru Ivan Milovan.

/ im/IKA

Relikvije u sisačku baziliku i svetište sv. Kvirina dolaze na poticaj sestara iz Družbe sestara Milosrdnog Isusa, koje su u župi osnovale zajednicu u siječnju ove godine, a uoči svetkovine od 2. do 11. travnja predmole u bazilici devetnicu Božjem milosrđu.

Časne sestre Milosrdnog Isusa, proširile su pobožnost Božjem milosrđu u tome kraju, poručio je rektor svetišta preč. Robert Jakica za Hrvatski katolički radio u emisiji „Aktualno“.  “U župi je već od prije prisutna pobožnost Božjem milosrđu, ali sestre su svojim prisustvom još više proširile pobožnost Božjem milosrđu. Sestre su relikvije sv. Faustine Kowalske i bl. Mihaela Sopoćka poklonile župi te će one ostati trajno u njoj. U svetište sv. Kvirina vjernici će od sada moći hodočastititi i Božjem milosrđu, a isto tako imamo i reklivije sv. pape Pija XII.”

Relikvija bl. Mihaela Sopoćka

Dodao je i kako su zamislili da devetnica bude za cijeli grad i sve koji žele doći. Vlč. Hrvoje Zovko, svećenik Sisačke biskupije, u emisiji je nadodao kako tom pripravom žele da svaki čovjek osjeti da ga Bog ljubi. “Želimo još više približiti ljude Božjem milosrđu. Isto tako želimo da ovu župu i svetište natopimo molitvama, a kada natopimo molitvom onda svi projekti i planovi dobivaju smisao”.

Tri dana uoči svetkovine u župi vjernici se na poseban način pripravljaju te u svetište sv. Kvirina dolaze svećenici iz drugih krajeva slaviti misu, propovijedati i ispovijedati. Tako će u subotu, 10. travnja, doći i o. Marko Glogović koji će ujedno održati katehezu o Božjem milosrđu u 16 sati.

Relikvija sv. Faustine Kowalske

“Gospodinova ljubav nije kao naša krha i lomljiva, koja se povlači kada je teško. Vjerujem da Gospodin kada gleda svoju djecu traži način da im pokaže svoje pravo lice. Čini mi se da je upravo ovo u 20. i 21. stoljeću zavladala velika kriza očinstva i gdje smo mi svoje slike o našem zemaljskom ocu počeli preslikavati na Boga Oca. Počeli smo Boga Oca gledati kao onoga koji nas manje ljubi, a On dolazi k nama i želi nam pokazati koliko nas ljubi i želi nam iskazati svoje milosrđe. Preporučio bih svima kao jedno duhovno štivo ‘Dnevnik s. Faustine’ kako bi što bolje upoznali Božje milosrđe jer mi postajemo prema drugima milosrdni kada razmišljamo koliko je Bog milosrdan prema nama. Mi kada smo u kontaktu s Božjim milosrđem dobivamo oči malo više slične Božjim očima“, zaključio je vlč. Hrvoje Zovko.

Misu i unos relikvija bit će uživo emitirani putem Hrvatskog katoličkog radija te na Facebook stranici HKR-a.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja