Budi dio naše mreže

Pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško u župi Krista Kralja u Domaslovcu, 23. kolovoza krstio je šesto dijete u obitelji Antuna Dodića.

/ tg

Barbara i Antun Dodić, oboje vjeroučitelji, roditelji su Ivana, Lucije, Marte, Jakova, Josipa i Petra.

Biskup je u svojoj homiliji naglasio koliko je važno biti otvoren za Boga, a osobito otvoren za dar djece te kao primjer naveo upravo obitelj Dodić, koji svoja srca otvaraju prema daru djeteta. “Danas se često čuje da je potrebno biti ambiciozan. Ambicija je riječ koja potječe od latinskog jezika i znači jednostavno ići uokolo. Dobro je težiti za nečime, imati cilj koji nas nadahnjuje, ali ništa ne smije prijeći u oholost. Svetoga Pavla moglo bi se nazvati vrlo ambicioznim čovjekom, i baš se u njegovom životu vide primjeri nakon obraćenja. Dok nije susreo Krista, imao je ambiciju uništiti Crkvu slijedeći svoje ciljeve i svoju ‘karijeru’. No, kada je upoznao Krista činio je sve dajući sebe za druge. A i mi smo ovdje u slavi moleći od Boga duh poniznosti, ovdje smo ne da bismo potonuli strepnjama, tegobama i strahu, nego prepoznavali Božje darove. Što ima ljepše od nedjeljne zajednice koja moli, vapi i koja se raduje? To je zajednica koja zna da je Gospodin vidi i danas prati do vječnosti. Sve sam to rekao da bih ponudio ono što je u slavlju danas i te kako vidljivo, a to je ovo dijete koje danas krstimo”, naglasio je predslavitelj.

Mons. Šasko, fra Ante i vlč. Ante

Na svetoj misi u koncelebraciji su bili domaći župnik Ante Bojanić i prof. fra Ante Crnčević, a oko oltara su bili mnogobrojni ministranti župe. Posebnu radost, koju ni sam biskup nije mogao sakriti, bila su djeca koja su pjesmom animirala misno slavlje. Dječji zbor Župe Krista Kralja u svom veselom tonu dao je dio sebe kako bi ova svečana euharistija bila dostojna i vedrinom proslavljena.

Nakon završetka slavlja, za zahvalu, biskupu je predana košara samoborskih delicija, a obitelj Dodić darovala mu je sliku Majke Tereze u znak sjećanja na današnje krštenje njihovog djeteta Petra, ali i kao poticaj na molitvu za sve obitelji.

Mons. Ivan Šaško i krštenje djeteta

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja