Budi dio naše mreže

Karizmatska molitvena zajednica Božja pobjeda sa zagrebačkog Jaruna već 15 godina djeluje u crkvi sv, Mati Slobode. Ovo ljeto gostovali su u subotu 2. srpnja u Supetarskoj Dragi na otoku Rabu kada je uvodnu riječ prisutnim vjernicima uputio voditelj molitvene zajednice Maroje Burum.

/ md

Karizmatska molitvena zajednica Božja pobjeda održala je večer slavljenja i molitve u subotu, 2. srpnja nakon čega je uslijedilo euharistijsko klanjanje. “Puno smo se molili i pripremali za ovaj susret te se radujemo zbog sveg onog što će Bog učiniti za vas i za nas večeras”, poručio je voditelj molitvene zajednice Božja pobjeda Maroje Burum. Nakon slavljena uslijedili su kratak nagovor i svjedočanstvo koje je s okupljenima podijelio Maroje Burum.

Što se događa kad umremo? Kako provodimo vječnost kada umremo?

Podsjetio je na nogometnu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine kada se slavila pobjeda Hrvatske poručujući kako su ovakve pobjede prolazne. “Cijeli život nešto slavimo i onda to prođe. Kada sam se oženio slavio sam svoje vjenčanje, a zatim mi se rodila kći pa sam slavio rođenje kćeri. A kako ću tek slaviti kada moja kći diplomira i kada se bude udavala. Cijeli život nešto slaviš…. jednog dana žena i ja proslavit ćemo 30, 40 i daj Bože 50 godina braka i onda ćemo umrijeti. Međutim, što nam kaže Sveto Pismo? Što se događa kad umremo? Kako provodimo vječnost kada umremo? Sveto Pismo kaže da su anđeli i narodi oko Boga i da cijelu vječnost slave Boga čemu nema završetka i nema smrti”, kazao je Burum i potom nastavio o životu poslije smrti: “Vječni život je u tome da slavimo Boga. Koliko smo se radovali zbog nogometa i stvari koje su toliko prolazne, a onda se nadamo doći kod Boga gdje ćemo pjevati i izgovarati ‘Svet, svet, svet’ slaveći Boga”, istaknuo je Burum i pozvao da se vwć sada počnemo pripremati za slavljenje Boga u vječnosti.

Božja pobjeda održala večer slavljenja na Rabu / Foto: Ante Novak

“Hajmo se pripremati za našu vječnost. Ima toliko razloga za slaviti Boga. Jesmo li kada razmišljali zašto slaviti Boga? Sve dođe i prođe, a Bog je nepromjenjiv. Nitko ne može oduzeti od Božje slave, Bog je vječno slavljen. I kada ga nitko od nas ne bi slavio, on bi bio proslavljen jer njemu slava pripada. Anđeli bi ga slavili”, kazao je.

Bog večeras želi ući u tvoje srce da osobno doživiš da je on živ za tebe. Njega ćemo slaviti večeras

Ništa nije nastalo bez Boga koji je sve stvorio i kome slava pripada. “Bog koji je došao u ovaj svijet kao čovjek da bi nas izdignuo do Boga, njemu slava pripada i njega ćemo slaviti večeras. Bog večeras želi ući u tvoje srce da osobno doživiš da je on živ za tebe. Njega ćemo slaviti večeras”, pozvao je Burum u kratkom uvodnom nagovoru.

Božja pobjeda održala večer slavljenja na Rabu / Foto: Ante Novak

Župni vikar u Rabu i župni upravitelj Supetarske Drage vlč. Saša Malović na svojem je Facebook profilu podijelio video s večeri slavljenja Božje pobjede na otoku Rabu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja