Budi dio naše mreže

Članovi Marijine legije redovito svakog 29. u mjesecu mole krunicu ispred u potresu razrušenih crkvi na području Sisačke biskupije. Tako su i u utorak, 29. ožujka u 12.19 sati održali molitvu ispred srušene sisačke katedrale, a pridružio im se i biskup Vlado Košić, generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, kancelar mr. Janko Lulić i domaći župnik preč. Marko Karača.

/ mp/IKA

Legionari su s molitvom krunice ispred razrušenih crkvi započeli su u jesen 2021. godine s nakanom duhovne i materijalne obnove biskupije na poticaj Vlade Sučeca, predsjednika Marijine legije. Kako mnogi još uvijek žive u neadekvatnim životnim uvjetima života bilo u kontejnerima ili popratnim objektima, tako se prije svega moli na nakanu da se Sisačka biskupija i cijeli kraj krenu obnavljati. 

Prva krunica molila se u Petrinji 29. kolovoza 2021. godine u sklopu Mladifesta, a nakon Petrinje, uslijedila je molitva u Kravarskom, Selima kod Siska itd. dok se posljednja prije Siska molila u Žažini, gdje je poginuo orguljaš Stanko Zec. Sljedeća krunica moliti će se u petak, 29. travnja ispred crkve u Gornjoj Bučici. 

Nakon krunice misno slavlje na istu nakanu kao i za sve pokojne legionare u Pastoralnom centru katedralne župe predvodio je mons. Cvitkušić. 

Molitva u Sisku s nakanom duhovne i materijalne obnove Sisačke biskupije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja