Budi dio naše mreže

Karinski gvardijan i župnik fra Petar Klarić svakoga dana u 19.30 blagoslivlja cijeli svijet moćima liječnika sv. Rikarda Pampurija, zaštitnika bolesnika, i moćima sv. Antuna Padovanskoga, sveca cijelog svijeta i čudotvorca, dok ne prestane pandemija koronavirusa.

/ mp

U Franjevačkom samostanu u Karinu čuva se relikvijar s moćima svetoga liječnika Rikarda Pampurija, zaštitnika bolesnika, koji je živio početkom dvadesetog stoljeća, (1897.-1930.) nedaleko Milana, donosi Živa zajednica.

„Postao je liječnik, te u svom pozivu velikodušno i milosrdno služio bolesnicima. Da svoje zalaganje još više ostvari, stupio je u red Milosrdne braće. Umro je mlad na glasu svetosti. Grob mu se nalazi u Trivolziu, nedaleko Milana. Papa Ivan Pavao II. proglasio ga je blaženim 1981., a potom i svetim 1989. godine. Otada svaki dan dolazi mnoštvo vjernika na njegov grob i mole ga za zagovor. Mnogi su bolesnici na njegov zagovor pomognuti. Postao je istinski zaštitnik bolesnika“, piše u knjizi “Devetnica u čast sv. Rikarda”.

Karinski gvardijan i župnik fra Petar Klarić od subote 28. ožujka 2020., svakoga dana u samostanskoj crkvi Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije u Karinu, sve dok ne prestane pandemija koronavirusa u svijetu moli za bolesnike, posebice oboljele od koronavirusa, za duše pokojnika, za liječnike, medicinske sestre, medicinske tehničare, vojnike, policajce, vatrogasce i sve one koji se na bilo koji način bore protiv te pandemije. O. Klarić je ujedno uputio pismo zahvale i potpore ministru zdravstva Republike Hrvatske dr. Viliju Berošu i ostalima, moleći zagovor liječnika svetca sv. Rikarda i sv. Ante za prestanak ove pandemije.

Budući taj samostan ima i sličicu s moćima sv. Ante Padovanskoga, koju je fra Petar Klarić, kao tadašnji drniški župnik, nabavio u njegovom svetištu u Padovi 26. travnja 2014. prigodom hodočašća s Drnišanima u Rim, dan prije nego će papa Franjo 27. travnja 2014. proglasiti dvojicu papa svetima (Ivana XXIII. i Ivana Pavla II.), ovim moćima sv. Ante karinski gvardijan i župnik fra Petar blagoslivlja cijeli svijet i moli Gospodina za prestanak ove pandemije.

Molimo svi zajedno da što prije prestane ova pandemija koronavirusa.

Evo misli sv. Ante Padovanskoga: „Imaj uvijek Boga na pameti. Ako imaš Boga, imaš sve, jer imaš onoga koji je stvorio sve, koji te sam može zaštititi i bez kojega je sve što postoji ništa. Imaj dakle Boga uvijek u svojim mislima.“

Evo i misli sv. Rikarda Pampurija za 28. ožujka iz njegova spisa 1928. godine, a povodom ove pandemije: 

„Pri slavnoj pojavi Isusa i Djevice i svetaca, koliko će zablistati pribavljena krepost i sljedbeništvo Kristovo, a koliko će se pokuditi mana robovanja svijetu!“

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja