Budi dio naše mreže

Vatikan je objavio besplatni molitvenik kako bi pomogao katolicima koji su u potrazi za duhovnom pomoći za vrijeme pandemije koronavirusa.

/ mp

Knjiga od 192 stranice dostupna je za preuzimanje na mrežnoj stranici vatikanske izdavačke kuće Libreria Editrice Vaticana, donosi Catholic News Agency.

Molitvenik, koji se nalazi u pdf formatu, dostupan je na engleskom, talijanskom, španjolskom i francuskom. Portugalska verzija također će biti uskoro dostupna.

Knjiga naslovljena “Snažna pred nevoljama: Crkva u zajedništvu – sigurna podrška u vrijeme kušnje” na svojoj naslovnici ima lik arkanđela Mihaela te je podijeljena na tri dijela.

Prvi dio sadrži molitve, obrede i molitve, uključujući molitve za bolesne i oslobađanje od zla. Drugi objašnjava kako katolici mogu nastaviti prakticirati vjeru bez podrške sakramenata. Treći dio na jednom mjestu donosi razmišljanja pape Franje otkad je krenula pandemija koronavirusa.

Molitvenik je objavio vatikanski Dikasterij za komunikaciju i bit će redovito ažuriran.

U uvodu Andrea Tornielli, urednik izdavačke djelatnosti ovog dikasterija piše:

“Ova je knjiga namijenjena kao mala pomoći svima kako bismo znali razaznati i iskusiti Božju blizinu i nježnost u boli, patnji, samoći i u strahu. Naravno, vjera ne uklanja bol; crkveno zajedništvo ne uklanja muke. Umjesto toga, ona osvjetljava stvarnost i otkriva da je prožeta ljubavlju i nadom koja se temelji ne na našim sposobnostima, već na Onome koji je vjeran i koji nas nikada ne napušta. 

Na naslovnici se nalazi slika arkanđela Mihaela koji štiti Crkvu od zla i daje nam potporu u ovoj teškoj kušnji, tako da zlo ne dovodi u pitanje naše povjerenje u Oca i solidarnost među nama, već je ovo prilika da sagledamo ono što je doista važno za naše živote te da dijelimo ljubav primljenu od Boga među svima, na poseban način s onima kojima je to danas najpotrebnije.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja