Budi dio naše mreže

Povodom obilježavanja 90. obljetnice djelovanja, Caritas Zagrebačke nadbiskupije u četvrtak, 31. kolovoza, u Caritasovoj kući za mlade "Da život imaju!" organizirao akciju dobrovoljnog darivanja krvi na koju se odazvalo 40 darovatelja.

/ mp

Akcija darivanja krvi provedena je 31. kolovoza u Caritasovoj Kući za mlade “Da život imaju!”, u Selskoj cesti 165 u Zagrebu, od 10:00 do 13:00 sati. U akciju se uključilo 40 sugrađana, a među darivateljima krvi su bili Caritasovi zaposlenici, volonteri i korisnici, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik istaknuo je kako je Caritas Zagrebačke nadbiskupije najstariji Caritas na području Republike Hrvatske te se može reći da je on “otac” i majka” drugima Caritasima koji su učili iz njegovog iskustva.

“Danas Caritas Zagrebačke djeluje kao jedna moderna institucija sa stručnim djelatnicima koji su inkorporirani u samu djelatnost te je obogaćenje za društvo, a daje veliko svjedočanstvo Crkve u današnjem suvremenom društvu”, poručio je fra Tomsialv Glavnik.

Poznato je da jedna doza krvi može spasiti čak tri života. Time je zagrebački Caritas, čije je osnovno poslanje biti u službi života od začeća do prirodne smrti, još jednom ispunio svoju misiju.

Akcija je organizirana u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Zagreb i Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu, kojima Caritas zahvaljuje na pruženoj podršci.

Caritas zahvaljuje svima koji su se odazvali sudjelovati u ovoj plemenitoj akciji te na taj način pružili svjedočanstvo djelotvorne ljubavi što je ujedno i slogan obilježavanje 90. obljetnice Caritasova rada i djelovanja – “Ljubiti djelima”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja