Budi dio naše mreže

Sisački biskup Vlado Košić pozvao je sve mlade koji mogu da dođu na treći Mladifest koji će se održati od 27. do 29. kolovoza u Petrinji, poručivši da je taj događaj važan duhovni oslonac nakon strašnog potresa koji je pogodio Sisačku biskupiju.

/ im/IKA

„Dragi mladi, sve vas pozdravljam i pozivam sve koji žele zastati i razmatrati o Božjoj riječi i zajedno se moliti Bogu u ovim teškim vremenima da dođu u Petrinju na Mladifest. Dobro ste došli“, poručio je sisački biskup u izjavi za Hrvatski katolički radio i Informativnu katoličku agenciju.

Biskup Košić zahvalio je Marijinoj legiji iz Petrinje koja zajedno sa Sisačkom biskupijom treći put organizira ovaj događaj koji će, kako je rekao, biti vrlo bogat duhovnim sadržajima.

Nakon strašnog potresa koji je pogodio Sisačku biskupiju i u procesu oporavka koji će potrajati, biskup Košić rekao je da je Mladifest „važan duhovni oslonac kako bi se mogle prebroditi teškoće i s optimizmom gledati u budućnost koju će nam sigurno Bog pomoći izgraditi. Bit će vjerojatno i bolje nego li je bilo, ali do toga tek treba doći kroz jednu pustinju i trpljenje koje je pred nama“.

Bit će vjerojatno i bolje nego li je bilo, ali do toga tek treba doći kroz jednu pustinju i trpljenje koje je pred nama.

„Premda Bog nije izvor zla, On dopušta da nas kušaju nevolje kako bismo očvrsnuli u svojoj vjeri i iskazali se u ljubavi prema bližnjima koji su u većoj potrebi od nas. Sve su to momenti na koje treba misliti i zbog kojih je ovogodišnji Mladifest poseban. I ja ću sudjelovati“, zaključio je domaćin biskup Košić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja