Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Argumenti" u četvrtak, 16. svibnja, ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić objavio je da će svetu misu na Bleiburgu, za žrtve Križnog puta, u subotu 18. svibnja predvoditi mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog Caritasa.

/ mp

Dr. Markić je pozvao sve one koji će doći odati počast žrtvama na Bleiburgu da se dostojanstveno i molitveno spomenu hrvatskih žrtava.

“Upućujem zamolbu da posjetitelji ničim ne daju povoda manipulacijama koje su se javljale nekoliko posljednjih godina. Želimo pokazati kako je riječ o uistinu vjerničkom okupljanju te da se molitveno spominjemo hrvatskih žrtava koje su bespravno ubijene. Uistinu nam je dužnost i obaveza moliti za njih”, poručio je ravnatelj dušebrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić.

Podsjetimo, komemoracija u povodu 74. obljetnice Bleiburške tragedije bit će održana u subotu, 18. svibnja na Loibaškom polju pored Bleiburga.

Program komemoracije u subotu, 18. svibnja:

– 11.15 sati: molitva kod hrvatskoga groba na mjesnom groblju u Unterloibachu

– 11.30 sati: polazak procesije s groblja prema oltarnom prostoru na Bleiburškom polju

– 12 sati: dolazak procesije pred spomenik na Bleiburškom polju, završna molitva

– 12.15: misno slavlje

– 13.45: molitva za žrtve Bleiburške tragedije islamske vjeroispovijedi

– 13.55: polaganje vijenaca

– 14.15: završetak komemoracije

Počasni bleiburški vod je, kao i proteklih godina, osigurao besplatan prijevoz hodočasnika autobusima iz Zagreba u Bleiburg. Polazak autobusa je između 5 i 6 sati ujutro s Autobusnog kolodvora u Zagrebu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja