Budi dio naše mreže

Kantautor Miroslav Škoro gostovao je u ponedjeljak u emisiji "Aktualno" Hrvatskog katoličkog radija povodom održavanja koncerta za Dan branitelja grada Zagreba i Dan grada Zagreba na kojem će se obilježiti 30. godišnjica pjesme „Ne dirajte mi ravnicu”. Izvedbu pjesme pratit će 1 000 tamburaša koji za ovu prigodu stižu iz cijele Hrvatske.

/ sk

Kultna pjesma, koja je odigrala veliku ulogu u vrijeme Domovinskog rata, “Ne dirajte mi ravnicu” snimljena je prije 30 godina.

“Pjesma je nastala u iseljeništvu u malom mjestu pored Pittsburgha. Razlog iseljeništva bila je ženidba. Volim reći kako u hrvatskom čovjeku ima taj neki gen koji je jednako jak kao i svi drugi geni koje imamo, a koji nas uvijek vuče tamo odakle smo potekli. To nije jedina pjesma koju sam napisao – napisao sam cijeli album”, rekao je.

Najavio je i koncert koji će se održati povodom Dana branitelja grada Zagreba i ususret  Danu grada Zagreba 30. svibnja u 21 sat na fontanama kod Sveučilišne poljane. Na koncertu će sudjelovati 1000 tamburaša koji dolaze iz cijele Hrvatske, Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić. Ulaz je besplatan.

Osvrnuo se i na mogućnost kandidature za predsjednika Republike. Naglasio je kako inicijativa nije krenula od njega te kako čovjek nikada sa sigurnošću ne može znati gdje će ga budućnost odvesti.

“Prije svega, ja sam radnik i kreativac, a i volim jako puno raditi. Što god da čovjek radi, ako radi pošteno, dobro je. Kako se kaže, dobro je ako se radi Bogu na slavu i ljudima na čast”, rekao je.

U setu kratkih pitanja osvrnuo se i na nove pjesme koje su u nastajanju, odgovorio je na pitanje koja mu je Kristova osobina najprivlačnija te kako se kao član žirija snašao u emisiji “Zvijezde pjevaju”.

Kao poruku publici koja će u četvrtak doći na koncert, naglasio je vrijednosti na koje svi trebamo biti ponosni.

“U pjesmi “Svetinja” pjevam kako su, barem meni, a trebali bi biti i većini ljudi, najveće vrijednosti vjera, ljubav i domovina.  Bez toga nas nema. Ja živim tako što se na neki način  igram emocijama.  Prepuštam im se i pišući pjesme doslovno kradem od života.  To je ono što ja znam raditi, to je ono gdje sam vjerojatno najbolji i gdje bih trebao i ostati”.

Slušatelji su imali priliku, uz geslo “ako može Škoro, mogu i ja”, pjevajući njegove najveće hitove osvojiti album “Putujem sam”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja