Budi dio naše mreže

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar uputila je svim volonterima čestitku povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca.

/ md

Međunarodni dan volontera obilježava se u nedjelju, 5. prosinca kada ujedno imamo priliku zahvaliti svim volonterima na njihovoj nesebičnoj pomoći i predanom radu za opće dobro na koje ih je potaknuo dragi Bog. Dobrovoljnim radom volonteri Caritasa Zagrebačke nadbiskupije pomogli su na tisuće pojedinaca, obitelji i mladih u potrebi. Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar uputila je volonterima čestitku te im čestitala njihov dan. Čestitku s. Jelene Lončar koja se nalazi na web stranici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije prenosimo u cijelosti.

Dragi Volonteri!

Svake godine 5. prosinca obilježavamo Vaš dan – Međunarodni dan volontera!

Gledajući godinu koja je za nama, teško je istaknuti sve aktivnosti kojima ste preko Caritasa Zagrebačke nadbiskupije svojim dobrovoljnim radom naše društvo oplemenjivali i mijenjali na bolje.
Svaki novi dan prilika je da kroz volontiranje pokrenemo promjene u zajednici darujući onima koji su u potrebi svoje vrijeme i prisutnost te vraćajući vjeru u dobro, u čovjeka. U nadasve izazovnim okolnostima 2021. godine svojom spremnošću biti od pomoći potrebnima učinili ste bezbroj malih koraka dobrote te utješili i obradovali tisuće srdaca.

Volontiranje je uzajamni proces darivanja i primanja koji nas itekako obogaćuje. Sigurna sam da ste to puno puta doživjeli. Volontiranjem naša vjera postaje stvarnija i opipljivija te možemo doživjeti konkretnu ljubav, jer smo imali priliku pomoći u potrebi i pri tom osjetiti radost u srcu.

Hvala Vam što ste riječima stvorili povjerenje, djelima pokazali ljubav i ovaj svijet učinili ljepšim, djelima svjedočeći najvažnije vrijednosti koje moramo uvijek iznova izgrađivati.
Srdačno Vam čestitam Međunarodni dan volontera te želim da Božićna radost ispuni Vaša nesebična i plemenita srca!

Budite i u Novoj godini iskre koje će paliti svjetla i svojom toplinom grijati svijet!

s. Jelena Lončar
ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb, 5. prosinca 2021. godine

Međunarodni dan volontera /Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja