Budi dio naše mreže

Deveta humanitarna utrka Marijinih obroka "Trčimo za Dijete 31 - Tvojih 5 za njihov svijet" održana je u nedjelju 4. lipnja u zagrebačkom Parku Bundeku, a na njoj je sudjelovalo 140 odraslih trkača i četrdesetak djece. Sudionici su pretrčanim kilometrima i donacijama osigurali obroke za školsku kuhinju "Zagreb, Hrvatska" u kojoj 702 djeteta svakodnevno prima topli školski obrok.

/ dt

Najbrži trkači u muškoj, ženskoj i dječjoj kategoriji nagrađeni su vrijednim nagradama nekih od naših sponzora kojima je zahvalila predsjednica Marijinih obroka Katarina Zarinkijević.

I ove godine na utrci je sudjelovao vjerni podupiratelj Marijinih obroka i najstariji trkač, osamdesetdevetogodišnji Juraj Keglević koji je uspio biti brži nego lani te je do cilja stigao unutar sat vremena. Nepokolebljiv u svojoj odluci da sudjeluje u utrci bio je pravi primjer najmlađim trkačima!

Za Marijine obroke trčalo se i u subotu 3. lipnja na humanitarnoj utrci “Trčimo za obrok više”. Sve prikupljene donacije usmjerit će se za školsku kuhinju “Split, Hrvatska”, Liberija u kojoj 159 djece prima Marijine obroke.

Ako ste propustili jednu od navedenih utrka, još stignete sudjelovati u trećoj utrci Marijinih obroka koja će se održati 17. lipnja u Slavonskom Brodu.

Utrka Marijinih obroka / Foto: Marko Jurlina

Utrka Marijinih obroka / Foto: Marko Jurlina

Podsjetimo, cilj utrke je proširiti priču o Marijinim obrocima i na taj način doći do još većeg broja gladne djece kojima će se osigurati svakodnevni obrok u školi. Iz Udruge žele da svako dijete na mjestu obrazovanja dobije svoj životno važan obrok, a danas u nekima od najsiromašnijih zajednica svijeta upravo takve obroke, zahvaljujući Marijinim obrocima, prima 2.429.182 djece.

Za programe prehrane možete donirati na račun Marijinih obroka u Zagrebačkoj banci IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X .

Više o Marijinim obrocima saznajte na www.marysmeals.hr te na Facebook i Instagram stranici.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja