Budi dio naše mreže

Globalna humanitarna organizacija koja hrani djecu u školama najsiromašnijih zemalja na svijetu, Marijini obroci, ove godine održat će svoje prvo virtualno obiteljsko hodočašće za sve one koji bi željeli moliti i zahvaliti za djelovanje i aktivnosti ove organizacije.

/ mp

Članovi obitelji Marijinih obroka se od 2017. godine okupljaju jednom godišnje na molitvu, razmatranje i zahvaljivanje u Gospinom svetištu u Bosni i Hercegovini, odakle ova organizacija vuče svoje korijene. Ove godine, zbog ograničenja u putovanjima koja su na snazi posvuda, Marijini obroci su svoje hodočašće usmjerili na virtualno održavanje te tako pozivaju sve koji im se žele pridružiti da rezerviraju datum od petka, 13. studenog do nedjelje, 15. studenog, 2020. godine.

Program ovog hodočašća će pratiti raspored koji se održavao protekle tri godine, što više bude moguće u tom virtualnom okruženju, tako što će sudionici diljem svijeta biti ujedinjeni u zajedničkoj molitvi krunice na različitim jezicima, svima će se obratiti osnivač organizacije Magnus MacFarlane-Barrow i njegova supruga Julie, koji će posvjedočiti o radu Marijinih obroka i povezanosti s Međugorjem, a bit će i mogućnost praćenja molitve Križnog puta na Križevcu.

Hodočašće će ljudima pružiti priliku postiti kako bi poduprli rad Marijinih obroka, te je post predviđen za prvi dan hodočašća, petak, 13. studenog. Oni koji budu postili i molili za Marijine obroke će time pokazati solidarnost s više od 1,6 milijuna gladne djece koji primaju svakodnevne obroke preko programa hranjenja djece u školama.

Također će biti mogućnost za praćenje svete mise i sata klanjanja koji će se uživo prenositi iz župe svetog Jakova u Međugorju, kako bismo zajedno molili i zahvalili Gospi, Kraljici Mira.

Magnus MacFarlane-Barrow je rekao: “Isprva smo bili jako tužni kad smo shvatili da naše hodočašće neće biti moguće ove godine, no onda je moja supruga Julie predložila da napravimo virtualno hodočašće. Sada smo doista još uzbuđeniji no ranije jer će mnogi diljem svijeta moći sudjelovati u ovom projektu!“

“Marijini obroci su plod Međugorja i plod molitve. Da nije bilo molitve, ne bi bilo ni Marijinih obroka, te je stoga ovogodišnje hodočašće toliko bitno – svi se okupimo kako bismo zahvalili za dar Marijinih obroka, te prikazali sve nakane u ime cijele obitelji Marijinih obroka. Na taj način možemo ići naprijed vjerujući u Božju Providnost.“

“Baš svatko je dobrodošao, bez obzira na to koje smo vjere i jesmo li ranije bili povezani s Marijinim obrocima. Na kraju krajeva, molitva je ona koja je potakla djelovanje Marijinih obroka, te tako nema ni boljeg načina da se pridružimo toj velikoj zajednici. Kakva li smo mi samo jedna čudesno različita obitelj! Vjerujem kako ćemo moliti krunicu na 20 različitih jezika, s onom djecom koja primaju Marijine obroke iz Afrike i Indije, suradnicima iz Myanmara i Haitia, podupirateljima iz Rima i Poljske, te mnogima drugima!“

Magnusov video poziv na hodočašće možete pogledati OVDJE:

Najvažniji dijelovi zadnjeg dana hodočašća uključuju misu zahvalnicu koja je slavljena na nakane Marijinih obroka, a predslavio ju je nadbiskup Henryk Hoser, koji je tako pohvalio “izvanrednu misiju i djelovanje” ove organizacije te pozvao sve nazočne da mole za sve one koji su njezin dio. Za Marijine obroke je kazao kako su oni “istinska gozba ljubavi, žrtve, pravde i nadasve milosrđa.” Papa Franjo je 2018. godine imenovao Nadbiskupa Hosera kao Apostolskog Vizitatora za župu Međugorje.

Svi oni koji bi se željeli pridružiti virtualnom obiteljskom hodočašću Marijinih obroka ove godine, više o tome kao i pristup mogu pronaći OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja