Budi dio naše mreže

Što je uoči Europskog prvenstva rekao nogometni reprezentativac Marco Pašalić? Doznajte u nastavku.

/ mdj

Uoči početka Europskog prvenstva u Njemačkoj, Marco Pašalić je podijelio svoje dojmove o okupljanju reprezentacije u Rijeci, prvom pozivu u nacionalnu momčad, te iskustvima iz djetinjstva i karijere. Pašalić je posebno istaknuo osjećaj zadovoljstva zbog okupljanja reprezentacije na njegovom domaćem terenu u Rijeci, donosi narod.hr.

Treba cijeniti posao drugih ljudi. Nisam išao u školu, pa sam morao raditi. Bilo je bitno za mene da se skoncentriram na posao, ali uvijek sam imao cilj trenirati i biti na treningu.

“Super je osjećaj. Ostao sam kod kuće, bio sam ovdje s roditeljima još prije okupljanja. Prvo okupljanje bez pretpoziva bilo je pozitivno iznenađenje za mene. Bilo mi je baš lijepo”, rekao je.

Prisjetio se i svog prvog treninga, na koji ga je odveo stariji brat Andreas. “Uvijek sam volio nogomet. Najstariji brat Andreas vodio me autobusom na prvi trening. Mislim da je to probilo taj led”, kazao je Pašalić. Dotaknuli su se i njegovih iskustava na gradilištu. Podijelio je kako je bilo bitno vidjeti drugu stranu života, kao i to da stvari ne idu uvijek kako treba. “Treba cijeniti posao drugih ljudi. Nisam išao u školu, pa sam morao raditi. Bilo je bitno za mene da se skoncentriram na posao, ali uvijek sam imao cilj trenirati i biti na treningu”, istaknuo je.

Atmosfera će biti sjajna, posebno jer nas ima puno u Njemačkoj. Vidjet će se ljubav prema Hrvatskoj i reprezentaciji.

Govoreći o odrastanju u dijaspori, Pašalić je naveo da je kod kuće uvijek govorio hrvatski. “Mama je prodavačica i zna njemački, ali kod kuće smo uvijek pričali hrvatski. Prije dvije godine nisam znao njemački, ali sada imam prijatelje iz različitih zajednica. U crkvu idem redovito i zahvaljujem Bogu za sve što smo prošli”, poručio je.

Za kraj, Pašalić je usporedio atmosferu na Svjetskom prvenstvu 2018. s očekivanjima za EURO 2024. “Atmosfera će biti sjajna, posebno jer nas ima puno u Njemačkoj. Vidjet će se ljubav prema Hrvatskoj i reprezentaciji. Kad pričam o 2018., s puno ljubavi se sjećam kako su ljudi živjeli za te trenutke”, izjavio je.

Pašalić nikada nije razmišljao o igranju za reprezentaciju Njemačke. Njegov san je oduvijek bio zaigrati u kockastom dresu Hrvatske.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja