Budi dio naše mreže

Lutkarska skupina Kazališta Budilica iz Zagreba s predstavom „Medo i pčela“ gostovala je u četvrtak, 4. veljače u biskupijskom Dječjem vrtiću Sv. Marije Magdalene u Selima. Predstava je dio programa edukativnoga i humanitarnoga karaktera ovog kazališta namijenjenog djeci koja su se našla na području pogođenim potresima.

/ im

“Kako kažu stručnjaci, lutka je vrlo učinkovito sredstvo protiv stresa, stoga se program temeljio na vježbama pokretanja tijela kako bi se eliminirao stres. Glumci su scenskim prikazom upoznali djecu s nastankom potresa i omogućili djeci na prikladan način izražavanje emocija koje uzrokuje potres.

Lutkama protiv stresa i potresa

Kratka, ali sadržajna lutkarska predstava omogućila je interakciju s djecom o načinima i metodama kako si pomoći za vrijeme i nakon potresa. Djeca su bila zbog mnogo pozitivnih, šaljivih i edukativnih dijelova u predstavi osobito oduševljena te su nakratko zaboravila sve čega su se plašila proteklih dana, na veliku radost svih djelatnika vrtića.

Lutkama protiv stresa i potresa

Nakon predstave djeca su i zaigrali zabavne igre, dobro se podružili te dobili prigodna poklon iznenađenja”, javljaju organizatori predstave “Lutkama protiv potresa i stresa”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja