Budi dio naše mreže

U razdoblju od 19. do 24. kolovoza o.g. bogoslovi Riječke nadbiskupije, zajedno s rektorom riječkog Bogoslovnog sjemeništa vlč. Mariom Gerićem, održali su svoj tradicionalni ljetni susret. Posebnost ovogodišnjeg susreta bila je činjenica da je tijekom svih pet dana susreta, tj. trodnevnog boravka na otoku Mljetu (otočić sv. Marije) i dvodnevnog boravka u gradu Dubrovniku, zajedno s bogoslovima bio i riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić.

/ im

Budući da nadbiskup Uzinić vrši i službu apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije, prvi dan ljetovanja za riječke bogoslove bio je prilika za susret, upoznavanje i cjelodnevno druženje s bogoslovima Dubrovačke biskupije. Naredni dani bili su prožeti razgledavanjem Nacionalnog parka Mljet, planinarenjem, vožnjom biciklima, veslanjem u kanuu, plivanjem, razgovorima ali i duhovnim sadržajima poput svakodnevnih euharistijskih slavlja, molitve časova, euharistijskog klanjanja i sl., prenosi Riječka nadbiskupija.

Tijekom jutarnje svete mise koja se 21. kolovoza slavila u crkvi Uznesenja BDM, povezanoj s kompleksom nekadašnje benediktinske opatije na otočiću Svete Marije, ovogodišnji kandidati za đakonat Franko Gržičić, Josip Mijoč i Ivan Seletković pred riječkim nadbiskupom koadjutorom izrekli su Izjavu pod prisegom prije primanja svetog reda čime su potvrdili da su spremni primiti red đakonata te su potom izrekli i Ispovijest vjere. Jedno od poslijepodneva bilo je rezervirano i za posjet i druženje sa sudionicima kampa za mlade – Mljetovanje koje organizira Ured za pastoral mladih i SKAC Dubrovačke biskupije.

Nakon nedjeljnog misnog slavlja kojega je u zajedništvu s vjernicima Mljeta, a u koncelebraciji rektora i domaćeg župnika don Stipe Zadre u župi Babino Polje predslavio nadbiskup Uzinić, bogoslovi su se uputili prema Dubrovniku. Povratak u Rijeku bio je osmišljen kao izlet kroz istočnu Hercegovinu gdje su bogoslovi posjetili grad Trebinje, katoličku katedralu Rođenja Blažene Djevice Marije i pravoslavni saborni hram Preobraženja Gospodnjeg te usput i pravoslavne manastire Hercegovačka Gračanica i Tvrdoš. Kratkim posjetom Međugorju i zajedničkim ručkom zaključen je ovogodišnji ljetni susret bogoslova.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja