Budi dio naše mreže

Poznati kantautor i pjevač duhovne glazbe u Hrvatskoj Čedo Antolić iduće godine slavi 50 godina djelovanja. Naime, glazbom se počeo baviti 1969. godine kada je bio dio sastava "Kraljica Apostola" pri isusovačkom samostanu na zagrebačkom Fratrovcu. Čedo Antolić bio je godinama glazbeni urednik na Hrvatskom katoličkom radiju.

/ Marija Pandžić

Legendarni Čedo koji će svoje djelovanje proslaviti koncertom na koji će okupiti svoje brojne suradnike. I njegov sin Matija uključen je u organizaciju tog velikog događaja.

“Pripreme su u tijeku za taj koncert. Pokušat ćemo okupiti tatine suradnike od samih početaka njegovog djelovanja. Htjeli bismo da taj koncert bude intiman i spontan kao što su to bili dosadašnji koncerti”, istaknuo je Matija.

Čedo je nadodao:

“Bilo da smo u kuhinji ili u Lisinskom. Pristup nam je isti.”

Čedo Antolić dosad je objavio 10 glazbenih albuma, od kojih je osam albuma duhovne glazbe, jedan je sa starim estradnim hitovima, a jedan sadrži blues “po domači”.

“Na taj CD na kajkavskom narječju pod nazivom ‘Čedo i Matija Antolić – Bluz po domačem’ posebno smo ponosni. Na njemu se nalaze moje autorske pjesme inspirirane odlascima u Zagorje iz ranog djetinjstva”, objasnio je Čedo.

Kako nam je otkrio, Matija i on imaju još planova. Naime, imaju još pjesama koje bi htjeli objaviti.

“Život je zanimljiv. Uvijek sam bio uporan i vjerovao sam u ono što radim. I onda kad sam mislio da sam ostvario sve svoje želje, početkom ove godine počeo sam se baviti i modeliranjem jaslica iz glina. Na to me potaknula obavijest da sam ostao bez grobnog mjesta. Samo sam od gradskih vlasti dobio obavijest da nisam uplaćivao za grobno mjesto. I odjednom sam počeo modelirati”, rekao je Čedo.

Kako je objasnio naš sugovornik, jaslice iz gline nakon što se oblikuju peku se, a potom se stave u ukrasnu košaru kao prigodni poklon.

“Nisam ni sanjao da ću ih napraviti više od osamdeset. Pomoću tih jaslica ukoliko ih uspijem prodati riješio bih pitanje grobnog mjesta. Nažalost, nevolja ne dolazi sama. Jako sam i bolestan. Imam zloćudni tumor pa idem na kemoterapiju. Kad noćima ne mogu spavati, onda modeliram figurice za jaslice”, poručio je legenda hrvatske duhovne glazbe.

Nadodao je kako ga je modeliranje oduševilo.

“Rad u glini me uistinu ispunjava. Pisati stihove je jedno, a izrada glinenih figurica uključuje cijelu osobu u rad.”

Uz Čedu je i njegov sin Matija koji mu pomaže u vođenju zbora u zagrebačkoj crkvi Kraljice svete Krunice.

“Jako sam ponosan na Matiju. Ovoga ljeta je skladao ‘Slavu’. Jako je skroman, a puno radi”, nadodao je naš sugovornik.

Naime, Matija je talentirani mladi glumac i pjevač. Glumi u nagrađivanom mjuziklu “Tko pjeva, zlo ne misli” u zagrebačkom HNK te u popularnoj predstavi “Kauboji” u Teatru EXIT.

“Radim i glazbu za najnoviju predstavu u režiji Renea Medvešeka u HNK. Riječ je o predstavi ‘Svaki tvoj rođendan’ Mire Gavrana”, poručio je samozatajni Matija Antolić koji je aktivan i u svim očevim projektima i najveća potpora.

Umjetnost je njihov život, poručuju naši sugovornici Čedo i Matija Antolić.

Jaslice koje modelirao Čedo Antolić možete naručiti e-mailom: cedo.antolic@gmail.com.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja