Budi dio naše mreže

KVIZ "PETKOM U PODNE" Osvojite CD “40 godina Uskrs festa”

Informativna katolička agencija u suradnji s Agencijom za elektroničke medije svakoga petka u podne organizira kviz kojim potiče medijsku pismenost, a u kojem možete osvojiti vrijedne nagrade!

/ mp

Edukativni kviz “Petkom u podne” od 6. rujna 2019. do 26. lipnja 2020. provodit će se na mobilnoj aplikaciji Hrvatske katoličke mreže (ako još niste, aplikaciju HKM-a možete preuzeti za Android OVDJE, a za iOS OVDJE).

Svakoga petka, u 12.05, nakon molitve Kraljice neba, na mobilnoj aplikaciji pojavit će se edukativno pitanje o medijskoj pismenosti, a natjecatelj treba u što kraćem vremenu odgovor poslati mailom na kviz@ika.hr.

Cilj kviza je promicanje medijske pismenosti u Hrvatskoj, prvenstveno među djecom, mladima, roditeljima, skrbnicima i nastavnicima kako bi ih potaknuo na promišljanje o medijima, sigurnom korištenju tehnologija i kritičkom razmišljanju pri odabiru tema koje bi željeli čitati. O pojmovima s kojima ćete se susretati u edukativnom kvizu možete više saznati na mrežnoj stranici posvećenoj medijskoj pismenosti OVDJE.

Nagradno pitanje očekuje vas u petak, 15. svibnja u 12.05 na aplikaciji HKM-a.

Natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i prvi svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će trostruki CD “40 godina Uskrs festa”.

Na tri CD-a se nalaze nagrađene skladbe i uspješnice s 37 dosadašnjih izdanja Uskrs festa. Na prvom CD-u se nalaze pobjedničke skladbe s Uskrs festova od 2002. do danas poput: Tvoj crveni plašt, Znak pobjede, Bog te ljubi, Moj me Otac daruje, Lanterna moje duše i druge.

Na drugom CD-u se nalaze uspješnice iz razdoblja od 1979. do 2001. godine. Neke od njih su: U zoru proljetnog jutra, Nemoj me ubit majko, Vapaj, Molitva grešnika, Dvadeset vjekova, Bog je moj Spasitelj i mnoge druge.

CD broj tri je rezerviran za skladbe koje nisu na Uskrs festu nisu pobijedile, neke čak nisu osvojile nikakvu nagradu, ali su ostale do današnjeg dana. Neke od tih skladbi su: Blagoslov, Malo sunca, Gospe ribara težaka, Hvala, Nakon svega, Petar, Glas iz pustinje i mnoge druge.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja