Budi dio naše mreže

KVIZ "PETKOM U PODNE" Nagradno pitanje

Informativna katolička agencija u suradnji s Agencijom za elektroničke medije svakoga petka u podne organizira kviz kojim potiče medijsku pismenost, a u kojem možete osvojiti vrijedne nagrade!

/ mp

Edukativni kviz “Petkom u podne” od 6. rujna 2019. do 26. lipnja 2020. provodi se na mobilnoj aplikaciji Hrvatske katoličke mreže. Svakoga petka, u 12.05, nakon molitve Angelusa, na mobilnoj aplikaciji pojavljuje se edukativno pitanje o medijskoj pismenosti, a natjecatelj treba u što kraćem vremenu odgovor poslati mailom na kviz@ika.hr.

Cilj kviza je promicanje medijske pismenosti u Hrvatskoj, prvenstveno među djecom, mladima, roditeljima, skrbnicima i nastavnicima kako bi ih potaknuo na promišljanje o medijima, sigurnom korištenju tehnologija i kritičkom razmišljanju pri odabiru tema koje bi željeli čitati. O pojmovima s kojima ćete se susretati u edukativnom kvizu možete više saznati na mrežnoj stranici posvećenoj medijskoj pismenosti OVDJE.

Nagradno pitanje (petak, 6.prosinca): Što je to blog?

Natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će slikovnicu u izdanju Verbuma Božić velikih čuda – Ili želje, pisma, čokolade autora Mire Radalja. Ova topla božićna priča vodi nas u svijet dječaka Ive iz Ivansela u Ivanzemlji kojem se u bajkovitom ozračju toplog obiteljskog doma ukazuje veliko iskušenje o obliku velike vreće čokolade koja se sama dopunjava kad se njen sadržaj nesebično dijeli drugima. Slikovnicu je ilustrirala Andrea Petrlik Huseinović.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja