Budi dio naše mreže

Ovog petka, 12. lipnja, Veritasov lipanjski komplet knjiga osvojio je korisnik aplikacije HKM-a Matija Jurić, a dobra je vijest da se igramo i idući petak kada ćete imati priliku osvojiti knjigu pape Franje "Vjerujem, vjerujemo"!

/ dt

Nagradno pitanje glasilo je: Što je desk?, a točan odgovor je: Desk (žarg.) je 1. središnje mjesto u informativnoj redakciji (engl. newsroom), na kojem se prikupljaju informacije, planiraju zadatci i upravlja ekipama na terenu. Čine ga urednici, koordinatori planiranja i organizatori. Urednici deska upravljaju ekipama na terenu, odgovorni su za snimanje svih događaja koji imaju informativnu vrijednost te koordiniraju priloge ostalih emisija u suradnji s njihovim urednicima.
2. u širem smislu, mjesto (prostorija ili stol – engl. desk) na kojem se odvija proces prikupljanja i uređivanja vijesti ili dnevnih informativnih emisija.

Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 19. lipnja, a natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će knjigu pape Franje “Vjerujem, vjerujemo“. Da bi ljudima našega vremena približio što uistinu znači vjerovati, papa Franjo u ovoj knjizi jednostavnim i razumljivim jezikom tumači drevnu kršćansku molitvu Vjerovanja koja na sažet i pročišćen način sadrži životvornu limfu kršćanske vjere. Nakon što je protumačio redak po redak Očenaš i Zdravo, Marijo, u ovomu trećem razgovoru s don Marcom Pozzom papa Franjo progovara tako o istinama vjere, o nadi i ljubavi sadržanima u Vjerovanju – Apostolskomu simbolu. Ovaj poticajni razgovor pretočen u knjigu puno je više od teološkoga promišljanja, riječ je o razmjeni misli koja hrani kršćanski život, pomažući da u svakodnevici osvijestimo i živimo egzistencijalno, jednostavno, a ipak duboko značenje činjenice da smo djeca Božja, kao i značenje prijateljstva s braćom u vjeri te s cijelim čovječanstvom.

Nova knjiga pape Franje “Vjerujem, vjerujemo”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja