Budi dio naše mreže

Ovog petka, 5. lipnja, knjigu "Molitvom do životne preobrazbe" Jacquesa Philippea osvojila je korisnica aplikacije HKM-a Sandra Burić Matas, a dobra je vijest da se igramo i idući petak kada ćete imati priliku osvojiti Veritasov lipanjski komplet knjiga!

/ dt

Nagradno pitanje glasilo je: Što je manipulacija?, a točan odgovor je: Manipulacija je u prenesenom značenju, upravljanje ljudskim ponašanjem u određene svrhe; također smišljeno varanje javnosti, podvaljivanje lažnih informaci ja i stvaranje krive slike ili mišljenja o pitanjima šire važnosti. Ugrožava demokratske standarde funkcioniranja pravne države i slobodnoga društva. Posebno je opasna medijska manipulacija, odnosno manipulacija sredstvima javnog informiranja, jer političkim, društvenim i financijskim elitama omogućuje da podređivanjem medija nameću svoje uske političke i ekonomske interese i promiču grupna stajališta. Može se izražavati i u obliku pritiska na medije (izravne ili neizravne), uglavnom iz dvaju izvora – političkih vlasti ili vlasnika. Predstavlja grubi oblik ugroze neovisnosti medija, jednoga od temelja demokratskog sustava. I sami mediji mogu manipulirati svojim korisnicima, što u posebnim političkim i društvenim uvjetima može dovesti do zlouporabe medija.

Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 12. lipnja, a natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će Veritasov lipanjski komplet knjiga! S obzirom da je petak, 12. lipnja, dan uoči blagdana sv. Antuna Padovanskoga, Veritas je odlučio darovati tri knjige:

1. Životopis sv. Antuna – Svetac o kojemu se mnogo govori i piše. Ipak, slobodno se može reći: mnogo štovan, a malo poznat. Premda je živio pred gotovo osam stoljeća, Njegov je život i suvremen i aktualan. Ovo je najčitaniji životopis na hrvatskome jeziku.
2. Cvjetići sv. Antuna – Knjiga čudesa najpopularnijeg sveca na svijetu, koju je skupio franjevac Arnold de Serranno. Ovo je dio opširne i dragocjene zbirke “Ljetopisi XXIV generala”. Knjižica sadrži 66 događaja s dodatkom 14 drugih čudesnih pripovijedanja o životu i čudima sv. Antuna Padovanskoga.
3. Misli sv. Antuna – Jedna misao sv. Antuna za svaki dan u godini. Iz spisa i propovijedi sv. Antuna izvukli smo kratke i poticajne misli za svaki dan u godini. Misli prate liturgijski kalendar obzirom na nepomične blagdane. Pođite sa sv. Antunom svaki dan u godini razmišljajući o Bogu, sakramentima, Bl. Dj. Mariji… Ove misli otkrivaju duhovni lik sv. Antuna, dubinu njegova odnosa s Bogom, a nas potiču na krepostan i svet život.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja